UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: C.N.M. Renckens | Geplaatst: 17 februari 2007

Ronald Plasterk wordt minister van Onderwijs

Op 17 februari 2007 kwam op ons secretariaat de lidmaatschapsopzegging per 21 februari van een prominent lid binnen. Betrokkene was al sinds de VSM-affaire uit 1994 lid en trad in 2003 toe tot de adviesraad van het Nederlands Tijdschrift tegen de Kwakzalverij. Ronald Plasterk, bioloog-geneticus en PvdA-politicus, maar ook bekend als columnist eerst van Intermediair, […]

Op 17 februari 2007 kwam op ons secretariaat de lidmaatschapsopzegging per 21 februari van een prominent lid binnen. Betrokkene was al sinds de VSM-affaire uit 1994 lid en trad in 2003 toe tot de adviesraad van het Nederlands Tijdschrift tegen de Kwakzalverij. Ronald Plasterk, bioloog-geneticus en PvdA-politicus, maar ook bekend als columnist eerst van Intermediair, later van de Volkskrant en Buitenhof, wordt minister van Onderwijs en zegt al zijn lidmaatschappen en nevenfuncties op. Het is een gevoelig verlies voor onze Vereniging, maar een goede zaak voor het landsbelang dat ons ook zeer ter harte gaat.

Of er een verband bestaat met de toetreding van Plasterk tot het kabinet dat is ons niet bekend, maar een curieus feit is dat tot drie dagen voordat de definitieve tekst van het regeerakkoord tot stand kwam het concept-regeerakkoord (van de ChristenUnie, beschikbaar via de website van BNR) de paragraaf Volksgezondheid en zorg op pagina 39 de volgende passage bevatte: ‘Met betrokken partijen zullen afspraken en doelstellingen over preventie worden vastgesteld. In dat kader kan aan de orde komen het ontwikkelen van nieuwe verzekeringsvormen waarin het ondersteunen van een gezonde leefstijl, voorzorg, preventie en alternatieve geneeswijzen een plaats krijgen.‘ In het definitieve regeerakkoord (op pagina 40) zijn uit deze opsomming de alternatieve geneeswijzen geschrapt. Dat scheelde dus maar een haar!

 

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

C.N.M. Renckens

Gerelateerde artikelen

artikelen - 13 april 2024

Orthomoleculaire hormoontherapeuten overspoelen de markt. Vivian Reijs, die ook een hormoon-‘academy’ leidt, is een van hen.

artikelen - 09 april 2024

Mike Verest is een van die leefstijlcoaches met veel volgers die wetenschap aan zijn laars lapt en via sociale media onzin de wereld in slingert.

artikelen - 25 maart 2024

EMDR- en hypnose-therapeute Mariska Bruinenberg heeft geen psycho-diploma, maar behandelt wel complexe aandoeningen als PTSS, relatieproblemen, seksueel misbruik en tinnitus. Ook bij kinderen.