UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 24 maart 2022

Resultaten van onderzoek naar homeopathie vaak bevooroordeeld

Buitenlandrubriek met o.a.: Resultaten van onderzoek naar homeopathische behandelingen vaak bevooroordeeld.

Resultaten van onderzoek naar homeopathie vaak bevooroordeeld

Foto: Pixabay

Iedere maand plaatst de Vereniging tegen de Kwakzalverij een overzicht van ontwikkelingen in het buitenland. In deze aflevering: Resultaten van onderzoek naar homeopathische behandelingen vaak bevooroordeeld / Amerikaanse FTC, FDA en DOJ dagen verkoper kruidenthee tegen Covid-19 voor rechter / Canadese natuurgenezer opnieuw onder vuur wegens toedienen vitamine-infuus / Amerikaanse stamcelkliniek moet miljoenenboete uitbetalen aan gedupeerde klanten / FTC waarschuwt verschillende vitamineverkopers vanwege valse claims.

Mondiaal: Resultaten van onderzoek naar homeopathische behandelingen vaak bevooroordeeld

De resultaten van onderzoek naar de werking van homeopathische behandelingen is vaak bevooroordeeld. Dat blijkt uit onderzoek van de Oostenrijkse Danube University Krems op basis van een analyse van onderzoeken die de onderzoekers aantroffen in Pubmed. Ze concluderen dat de registratie van trials zeldzaam was, dat veel trials die wel geregistreerd waren, niet werden gepubliceerd en dat veel eerste onderzoeksresultaten waren veranderd of aangepast.
Lees meer bij BMJ

Verenigde Staten: FTC, FDA en DOJ dagen verkoper kruidenthee tegen Covid-19 voor rechter

De Amerikaanse Federal Trade Commission, Food and Drug Administration en Department of Justice hebben gezamenlijk een New Yorkse verkoper van kruidenthee voor de rechter gedaagd omdat deze verkoper valse claims doet over de genezende werking van deze Earth Tea bij Covid-19. Er is geen enkel wetenschappelijk bewijs die die claims ondersteunt.
Lees meer op de site van de FTC

Canada: Natuurgenezer opnieuw onder vuur wegens toedienen vitamine-infuus

Een natuurgenezer uit de staat British Colombia ligt opnieuw onder vuur omdat hij een vitamine-infuus heeft gegeven aan een man met psychische klachten, zonder dat diens artsen daarvan op de hoogte waren. De natuurgenezer was daar eerder ook al voor berispt.
Lees meer bij CBC

Californië: Stamcelkliniek moet miljoenenboete uitbetalen aan gedupeerde klanten

Stamcelkliniek StemGenex moet van de rechtbank in San Diego 3,65 miljoen dollar uitbetalen aan een groep van 1063 voormalige cliënten. Zij hadden de kliniek gedaagd omdat die ongefundeerde claims op haar website had gedaan. Zo zou een stamcelbehandeling lupus, diabetes, Parkinson, Alzheimer en MS kunnen genezen. Ook zei de kliniek dat er een 100 procent klanttevredenheid was gemeten.
Lees meer in The Los Angeles Times

Verenigde Staten: FTC waarschuwt verschillende vitamineverkopers vanwege valse claims

De Amerikaanse Federal Trade Commission heeft bedrijven uit Texas gewaarschuwd omdat ze valse claims doen over de werking van hun vitamineproducten. Het gaat om Heart Formula, BG18, Black Garlic Botanicals en Neupathic. De middelen zouden onder meer helpen tegen hart- en vaatziekten, volgers de verkopers. Die werking is alleen niet wetenschappelijk vastgesteld.
Lees meer op de site van de FTC

Verenigde Staten: Dr. Oz onder vuur wegens promotie homeopathie

Dr. Mehmet Oz heeft tijdens zijn The Dr. Oz Show reclame gemaakt voor homeopathische behandelingen, ook om Covid-19 mee te kunnen behandelen. Ook zou hij gezegd hebben dat pillen van rode bessen kunnen helpen bij de vetverbranding. President Biden heeft Dr. Oz, die onderdeel was van het door Trump aangestelde gezondheidsteam van het Witte Huis, overigens verzocht om per direct te vertrekken. Oz heeft zich gekandideerd voor een Senaatszetel en daarom mag hij niet ook in het Witte Huis werken.
Lees meer in Huff Post en The Guardian.

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 25 juni 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Britse dokter verliest bevoegdheid wegens aanbevelen geluidtherapie / Oplichters proberen geld te verdienen aan Ozempic-hype.

artikelen - 27 mei 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Amerikaanse verpleegkundige beboet voor vervalsen van vaccinatiebewijzen / ‘Meatfluencers’ staan een dieet van alleen maar vlees voor.

artikelen - 29 april 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Canadees medium veroordeeld wegens miljoenenfraude / Australiërs meest geneigd om gezondheidsadvies op TikTok te geloven.