UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: C.N.M. Renckens | Geplaatst: 23 mei 2005

Proces-Sickesz, 2 juni 2005 om 9.30 uur

Op 2 juni aanstaande vindt te Amsterdam in de rechtbank aan de Parnassusweg de mondelinge en openbare behandeling plaats van de zaak Sickesz contra de Vereniging tegen de Kwakzalverij en haar voorzitter.

‘Schizofrenen genees ik aan de lopende band’ (Sickesz, 2004)

 

Mag mevrouw Sickesz, bedenker van de ‘orthomanuele geneeskunde’, een kwakzalfster of ten minste een notoir genezer worden genoemd? Het bestuur is vol optimisme over de uitspraak, want de gegevens die er in 2000 toe leidden dat onze leden Sickesz zo hoog in de lijst der Grootste Kwakzalvers van de Twintigste Eeuw lieten belanden, zijn in de loop van dit proces nog verder aangevuld. Deze gegevens onderstreepten en versterkten de juistheid van die keuze zelfs nog. Zo ontving de Vereniging menige brief waarin over Sickesz opdringerige praktijken wordt geklaagd: ze belt pro-actief potentiële patiënten en patiëntenverenigingen op en biedt op dwingende toon haar diensten aan. Als patiënten zich niet meer vertonen voor een vervolgafpsraak dan voorspelt zij hel en verdoemenis. Allemaal zeer curieus. De zaak dient vanaf 9.30 uur.

Post scriptum d.d. 16 juni 2005.

De zitting heeft inmiddels plaatsgevonden en de rechtbank stelde de datum van de uitspraak op 4 augustus.

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

 

C.N.M. Renckens

Gerelateerde artikelen

page - 17 november 2021

De VtdK hanteert de volgende definitie van kwakzalverij:

tijdschrift - 15 juli 2019

Cees Renckens blikt terug op drie ‘chefsachen’ uit de recente kwakzalverij.

tijdschrift - 29 maart 2017

Inhoud Nederlands Tijdschrift tegen de Kwakzalverij – Jaargang 128, 2017, 1 * Over het komen en gaan van modeziekten (pag. 1)* Sickesz als verdedigster van de oorlogsmisdadiger en antisemiet Menten (pag. 9)* Systeembiologie, een door de kruidenkwakzalvers gekaapte term (pag. 11)* Correctie (pag. 14)* Ad hominem (pag. 15)* Floww en een geval van negatieve transsubstantiatie […]