Door: M.A. van Geer | Geplaatst: 02 april 2006

Pro kwakzalverij website in zwaar weer

De website www.kanker-actueel.nl van Kees Braam bevindt zich in financiële nood. Per e-mail wordt opgeroepen tot werving van donateurs. Ondanks steun van het kwakfonds Stichting Nationaal Fonds tegen Kanker, komt Stichting Gezondheid Actueel structureel per jaar €15.000 tekort, “en als er nu niets gebeurd zullen we tegen het einde dit jaar de site niet meer […]

De website www.kanker-actueel.nl van Kees Braam bevindt zich in financiële nood. Per e-mail wordt opgeroepen tot werving van donateurs. Ondanks steun van het kwakfonds Stichting Nationaal Fonds tegen Kanker, komt Stichting Gezondheid Actueel structureel per jaar €15.000 tekort, “en als er nu niets gebeurd zullen we tegen het einde dit jaar de site niet meer actueel kunnen bijhouden en dreigt de site te moeten verdwijnen.” En dat vinden wij niet erg om te horen. Want Braam maakt graag reclame voor allerlei onbewezen kankertherapieën en deinst er niet voor terug zijn bezoekers zo nu en dan te voorzien van adviezen. Daarnaast worden er leugentjes over onze Vereniging weergegeven. Zo verkondigt Braam op zijn website dat de Amerikaanse kwakzalversbestrijder Baratz, die sprak op een congres in 2002, homeopaten voor fascisten zou hebben uitgemaakt. Een feitelijke onjuistheid die door de advocaat van Michael Maes, tevergeefs, maar wat graag voor waar werd aangenomen. Het neemt allemaal niet weg dat Braam’s forum een nuttige plek kan zijn voor het leren kennen van lotgenoten.

 

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

M.A. van Geer

medisch bioloog/arts-onderzoeker

Gerelateerde artikelen

tijdschrift - 10 januari 2023

Wanneer is er sprake van medische hulpmiddelen en van kwakzalver hulpmiddelen? Een overzicht.

artikelen - 25 november 2022

Buitenlandrubriek met o.a.: Wat maakt dat mensen misinformatie over gezondheid geloven? / Hoofd van Indiaas hooggerechtshof zegt dat kwakzalverij ‘India’s grootste ziekte’ is.

tijdschrift - 01 november 2022

Lees het NTtdK 2022, nr 2 met onder meer de jaarvergadering, genomineerden voor de Meester Kackadorisprijs 2022 en een bespreking van de biografie van Els Borst.