UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: M.A. van Geer | Geplaatst: 02 april 2006

Pro kwakzalverij website in zwaar weer

De website www.kanker-actueel.nl van Kees Braam bevindt zich in financiële nood. Per e-mail wordt opgeroepen tot werving van donateurs. Ondanks steun van het kwakfonds Stichting Nationaal Fonds tegen Kanker, komt Stichting Gezondheid Actueel structureel per jaar €15.000 tekort, “en als er nu niets gebeurd zullen we tegen het einde dit jaar de site niet meer […]

De website www.kanker-actueel.nl van Kees Braam bevindt zich in financiële nood. Per e-mail wordt opgeroepen tot werving van donateurs. Ondanks steun van het kwakfonds Stichting Nationaal Fonds tegen Kanker, komt Stichting Gezondheid Actueel structureel per jaar €15.000 tekort, “en als er nu niets gebeurd zullen we tegen het einde dit jaar de site niet meer actueel kunnen bijhouden en dreigt de site te moeten verdwijnen.” En dat vinden wij niet erg om te horen. Want Braam maakt graag reclame voor allerlei onbewezen kankertherapieën en deinst er niet voor terug zijn bezoekers zo nu en dan te voorzien van adviezen. Daarnaast worden er leugentjes over onze Vereniging weergegeven. Zo verkondigt Braam op zijn website dat de Amerikaanse kwakzalversbestrijder Baratz, die sprak op een congres in 2002, homeopaten voor fascisten zou hebben uitgemaakt. Een feitelijke onjuistheid die door de advocaat van Michael Maes, tevergeefs, maar wat graag voor waar werd aangenomen. Het neemt allemaal niet weg dat Braam’s forum een nuttige plek kan zijn voor het leren kennen van lotgenoten.

 

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

M.A. van Geer

medisch bioloog/arts-onderzoeker

Gerelateerde artikelen

podcasts - 14 februari 2024

Cees Renckens was te gast bij de podcast Op je gezondheid om te praten over kwakzalveritus, ook wel 'kwakzalverij' genoemd.

tijdschrift - 15 januari 2024

Hoe om te gaan met misinformatie? Piet Borst gaat daarop in aan de hand van twee nieuwe boeken.

shop - 24 december 2023

Het boek 'Met het vizier op Kackadoris' van Cees Renckens is in vierde druk beschikbaar. Nieuwe leden krijgen het boek gratis.