UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: Marie P. Prins | Geplaatst: 25 december 2010

Pharma Nord weer op de vingers getikt

In het huis-aan-huis blad Swinglevend wordt door fabrikant Pharma Nord reclame gemaakt voor het middel Bio-Quinon Q10. De Reclame Code Commissie (RCC) en het College van Beroep hebben deze reclame nu als misleidend bestempeld.

Pharma Nord weer op de vingers getikt

In de advertenties in bovengenoemd blad worden allerlei medische
claims gebruikt, verschillende lichamelijke klachten zouden kunnen
worden verminderd met Bio-Quinon Q10. Pharma Nord overtreedt met het gebruik van deze misleidende claims de Geneesmiddelenwet en is hiervoor door de Reclame Code Commissie op de vingers getikt. De informatie van Pharma Nord is met name misleidend omdat de reclame niet altijd als zodanig herkenbaar is; de stukken zien er veelal uit als een puur redactioneel artikel.

Al eerder heeft de Vereniging tegen de Kwakzalverij over dit wondermiddel van Pharma Nord geschreven. Destijds werd het aangeprezen voor de behandeling van parodontitis.

Omdat het niet de eerste keer is dat Pharma Nord ontoelaatbare medische claims gebruikt, is door het College van Beroep besloten om de uitspraak openbaar te maken. U bent dus gewaarschuwd!

Marie P. Prins

Marie Prins is een gepensioneerd elektrotechnisch ingenieur die bij ongeluk in de kruiden is gerold. Ze wilde weten of en hoe ze de absint alsem in haar (keuken)kruidentuin veilig kon gebruiken. Daardoor kwam ze er achter hoe vreselijk moeilijk het is om betrouwbare informatie over kruiden te krijgen, zeker waar het kruiden betreft die al dan niet terecht de naam hebben genezende werkingen te hebben. Ze is daarna op zoek gegaan naar die informatie. Ze heeft ondertussen flink wat goede informatie gevonden maar is nog steeds op zoek naar iets in het Nederlands.

Gerelateerde artikelen

artikelen - 13 april 2024

Orthomoleculaire hormoontherapeuten overspoelen de markt. Vivian Reijs, die ook een hormoon-‘academy’ leidt, is een van hen.

artikelen - 09 april 2024

Mike Verest is een van die leefstijlcoaches met veel volgers die wetenschap aan zijn laars lapt en via sociale media onzin de wereld in slingert.

artikelen - 25 maart 2024

EMDR- en hypnose-therapeute Mariska Bruinenberg heeft geen psycho-diploma, maar behandelt wel complexe aandoeningen als PTSS, relatieproblemen, seksueel misbruik en tinnitus. Ook bij kinderen.