OM moet Jomanda alsnog gaan vervolgen

Het gerechtshof in Amsterdam heeft woensdag 9 april in een artikel-12-procedure bepaald dat Jomanda en twee alternatieve artsen alsnog strafrechtelijk vervolgd moeten gaan worden naar aanleiding van hun aandeel in de affaire Millecam.
Door: de Webredactie | Geplaatst: 10 apr 2008

Zie ook

Het gerechtshof van Amsterdam heeft middels een artikel-12-procedure, die door de Vereniging tegen de Kwakzalverij en de Stichting Skepsis was aangespannen, bepaald dat Jomanda en twee alternatieve artsen vervolgd moeten gaan worden. Eerder besloot het Openbaar Ministerie om niet tot vervolging over te gaan, maar deze beslissing is nu dus door het gerechtshof teruggedraaid. In de links hierboven kunt u hier meer over lezen, ook vindt u daar de gehele uitspraak van het gerechtshof.

In 2001 overleed Sylvia Millecam aan de gevolgen van borstkanker. Ze zocht hiervoor met name hulp in het alternatieve circuit. De Inspectie voor de Gezondheidszorg schreef hierover in 2004 een uitgebreid rapport met de titel De zorgverlening aan S.M. Een voorbeeldcasus onder leiding van oud-inspecteur Westerouen van Meeteren. Westerouen van Meeteren trad tijdens de artikel-12-procedure op als gemachtigde voor de Vereniging tegen de Kwakzalverij.

 

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

Lees ook