UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 10 april 2008

OM moet Jomanda alsnog gaan vervolgen

Het gerechtshof in Amsterdam heeft woensdag 9 april in een artikel-12-procedure bepaald dat Jomanda en twee alternatieve artsen alsnog strafrechtelijk vervolgd moeten gaan worden naar aanleiding van hun aandeel in de affaire Millecam.

OM moet Jomanda alsnog gaan vervolgen

Het gerechtshof van Amsterdam heeft middels een artikel-12-procedure, die door de Vereniging tegen de Kwakzalverij en de Stichting Skepsis was aangespannen, bepaald dat Jomanda en twee alternatieve artsen vervolgd moeten gaan worden. Eerder besloot het Openbaar Ministerie om niet tot vervolging over te gaan, maar deze beslissing is nu dus door het gerechtshof teruggedraaid. In de links hierboven kunt u hier meer over lezen, ook vindt u daar de gehele uitspraak van het gerechtshof.

In 2001 overleed Sylvia Millecam aan de gevolgen van borstkanker. Ze zocht hiervoor met name hulp in het alternatieve circuit. De Inspectie voor de Gezondheidszorg schreef hierover in 2004 een uitgebreid rapport met de titel De zorgverlening aan S.M. Een voorbeeldcasus onder leiding van oud-inspecteur Westerouen van Meeteren. Westerouen van Meeteren trad tijdens de artikel-12-procedure op als gemachtigde voor de Vereniging tegen de Kwakzalverij.

 

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

tijdschrift - 23 augustus 2023

Nog op dezelfde dag waarop de rechter chiropractor Jonk vrijsprak van het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel bracht de VtdK een persbericht uit, waarin onder andere een beroepsverbod voor chiropractoren werd geëist. De lezers van ons blad kennen de casus ook reeds uit het NTtdK-artikel Onbegrijpelijke vrijspraak na bijna fatale nekmanipulatie door chiropractor. (NTtdK, december […]

tijdschrift - 26 juli 2022

Twintig jaar na de dood van Sylvia Millecam stortten twee betaalzenders zich met documentaires op het medium Jomanda.

tijdschrift - 25 juli 2022

Lees het NTtdK 2022, nr 1. met onder meer Jomanda, holistisch gezondheidscoaches en Lucebert.