UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 18 mei 2006

Natuur Geneeskundig Centrum Energy Healing

De webredactie ontving de onderstaande melding van een van onze leden. Een patiënt wees me op de praktijken van het Natuur Geneeskundig Centrum Energy Healing b.v. in Veldhoven. Patiënt krijgt een epidurale spinale elektrostimulator (ESES) in verband met refractaire angina pectorisklachten en vroeg zich af of zijn stimulator niet nadelig zou kunnen reageren op de […]

De webredactie ontving de onderstaande melding van een van onze leden.

Een patiënt wees me op de praktijken van het Natuur Geneeskundig Centrum Energy Healing b.v. in Veldhoven. Patiënt krijgt een epidurale spinale elektrostimulator (ESES) in verband met refractaire angina pectorisklachten en vroeg zich af of zijn stimulator niet nadelig zou kunnen reageren op de elektromagnetische straling waarmee hij door dit centrum wordt behandeld. Bij navraag vertelde patiënt het volgende: “Ze doen eigenlijk helemaal niets. We zitten rond de tafel koffie te drinken en daarop staat een kastje dat die straling uitzendt.” Ik vroeg hoeveel dit grapje moest kosten. Dat viel wel mee volgens patient: €38 per uur en dat 2 keer per week 1-1,5 uur (plus reiskosten). Hij vermeldde wel zich al snel beter te voelen met deze therapie.

Naslag op www.ngcenergyhealing.com leerde mij dat het (inderdaad) om een volstrekt ongeloofwaardige kwakzalverspraktijk gaat die gebruik maakt van onder andere bioresonantietherapie. Op uw site schreef u al eens over bioresonantie en over Eye4Care. Helaas dus nog meer aanbieders van deze nonsens. De informatie op de website raakt kant noch wal en suggereert 100% genezing in eerdere onderzoeken (gek genoeg halen ze dat zelf niet). Men schijft: “Mede daarom werd Royal Rife misschien wel tegengewerkt; zijn ontdekkingen werden volkomen genegeerd: een kankerpatiënt levert de reguliere medische geneeskunde immers € 200.000,= op en Rife ontdekte een methode die naar verhouding bijna niets kost ………. “

Overigens legde ik patiënt uit dat ik niet kan bepalen welk effect deze elektromagnetische apparaten op zijn stimulator zouden kunnen hebben. Ik suggereerde dat het waarschijnlijk helemaal niet helpt en dat alleen de aanbieder er beter van wordt. We kwamen tot de conclusie dat patiënt beter het zekere voor het onzekere kon nemen.

Al met al opnieuw een praktijk die volstrekt ongegrond genezing van praktisch alle aandoeningen suggereert, hiervoor veel geld vraagt en de reguliere geneeskunde in diskrediet probeert te brengen. Graag uw aandacht hiervoor.
M. ter L.

 

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 19 februari 2024

In zijn volgestouwde praktijk behandelt therapeut Rogier Zwijsen patiënten met tientallen onzinnige bioresonantie-apparaten.

artikelen - 08 november 2022

Bioresonantiebedrijf Herstart je Gezondheid heeft een dwangsom van 10.000 euro opgelegd gekregen, niet vanwege zijn kwakzalveractiviteiten maar om het ontbreken van een klachtenregeling.

artikelen - 16 september 2022

Met bioresonantie-apparaten als de CyberScan kunnen vitamine- en mineralentekorten worden opgespoord, denkt therapeut Hayo Bol. Bewijs ontbreekt.