Door: de Webredactie | Geplaatst: 18 mei 2006

Natuur Geneeskundig Centrum Energy Healing

De webredactie ontving de onderstaande melding van een van onze leden. Een patiënt wees me op de praktijken van het Natuur Geneeskundig Centrum Energy Healing b.v. in Veldhoven. Patiënt krijgt een epidurale spinale elektrostimulator (ESES) in verband met refractaire angina pectorisklachten en vroeg zich af of zijn stimulator niet nadelig zou kunnen reageren op de […]

De webredactie ontving de onderstaande melding van een van onze leden.

Een patiënt wees me op de praktijken van het Natuur Geneeskundig Centrum Energy Healing b.v. in Veldhoven. Patiënt krijgt een epidurale spinale elektrostimulator (ESES) in verband met refractaire angina pectorisklachten en vroeg zich af of zijn stimulator niet nadelig zou kunnen reageren op de elektromagnetische straling waarmee hij door dit centrum wordt behandeld. Bij navraag vertelde patiënt het volgende: “Ze doen eigenlijk helemaal niets. We zitten rond de tafel koffie te drinken en daarop staat een kastje dat die straling uitzendt.” Ik vroeg hoeveel dit grapje moest kosten. Dat viel wel mee volgens patient: €38 per uur en dat 2 keer per week 1-1,5 uur (plus reiskosten). Hij vermeldde wel zich al snel beter te voelen met deze therapie.

Naslag op www.ngcenergyhealing.com leerde mij dat het (inderdaad) om een volstrekt ongeloofwaardige kwakzalverspraktijk gaat die gebruik maakt van onder andere bioresonantietherapie. Op uw site schreef u al eens over bioresonantie en over Eye4Care. Helaas dus nog meer aanbieders van deze nonsens. De informatie op de website raakt kant noch wal en suggereert 100% genezing in eerdere onderzoeken (gek genoeg halen ze dat zelf niet). Men schijft: “Mede daarom werd Royal Rife misschien wel tegengewerkt; zijn ontdekkingen werden volkomen genegeerd: een kankerpatiënt levert de reguliere medische geneeskunde immers € 200.000,= op en Rife ontdekte een methode die naar verhouding bijna niets kost ………. “

Overigens legde ik patiënt uit dat ik niet kan bepalen welk effect deze elektromagnetische apparaten op zijn stimulator zouden kunnen hebben. Ik suggereerde dat het waarschijnlijk helemaal niet helpt en dat alleen de aanbieder er beter van wordt. We kwamen tot de conclusie dat patiënt beter het zekere voor het onzekere kon nemen.

Al met al opnieuw een praktijk die volstrekt ongegrond genezing van praktisch alle aandoeningen suggereert, hiervoor veel geld vraagt en de reguliere geneeskunde in diskrediet probeert te brengen. Graag uw aandacht hiervoor.
M. ter L.

 

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

de Webredactie

Webredacteuren: Rob Koene, Mike van Geer, Martijn ter Borg, Ron Keizer, Paul van Wensen

Gerelateerde artikelen

artikelen - 18 juni 2022

Bioresonantieapparaat Bioscan, ook in Nederland in gebruik, werkt niet, oordeelde een Duitse rechter. De uitvinders moeten vanwege bedrog twee jaar de gevangenis in.

artikelen - 11 januari 2022

Klanten van online voedselintolerantietesten trekken de haren uit hun hoofd. De bioresonantie-methode van testaanbieders is volslagen onzin.

artikelen - 30 december 2021

In de behandelkamers van de Faro-kliniek en van Universal Vitality staan veel rare bioresonantie-apparaten met onbewezen gezondheidsclaims.