UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: C.N.M. Renckens | Geplaatst: 01 juni 2006

Minister Hoogervorst steunt uitgangspunten Vereniging tegen de Kwakzalverij

De omstreden Vlaamse psychiater Michael Maes heeft zich, in zijn verontwaardiging over de wegens hem aan de Maastrichtse universiteit toegekende nominatie voor de Meester Kackadorisprijs 2005, tot driemaal toe gewend tot minister Hoogervorst, die met zijn aanwezigheid het jubileumcongres van onze Vereniging in november 2005 opluisterde. Nadat deze hem ‘in de kou’ liet staan, wendde […]

De omstreden Vlaamse psychiater Michael Maes heeft zich, in zijn verontwaardiging over de wegens hem aan de Maastrichtse universiteit toegekende nominatie voor de Meester Kackadorisprijs 2005, tot driemaal toe gewend tot minister Hoogervorst, die met zijn aanwezigheid het jubileumcongres van onze Vereniging in november 2005 opluisterde. Nadat deze hem ‘in de kou’ liet staan, wendde de psychiater zich vervolgens in een lange brief tot minister-president Balkenende om zich over zijn minister voor Volksgezondheid te beklagen.

In zijn brieven aan Maes berichtte minister Hoogervorst niet alleen dat hij op het congres gewoon aanwezig zou zijn, maar hij ging verder. Letterlijk stelde hij in zijn brief d.d. 11 november 2005 dat hij ‘achter de uitgangspunten van de Vereniging tegen de Kwakzalverij staat’. Hij doet dat, omdat ‘de Vereniging zich verzet tegen behandelmethoden en/of onderzoeksmethoden waarvan het nut niet wetenschappelijk is aangetoond.’

De Vereniging kreeg de beschikking over de brieven op grond van de Wet Openbaarheid van Bestuur en ook omdat Maes tegen openbaarmaking ervan geen bezwaar had.

 

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

C.N.M. Renckens

Gerelateerde artikelen

shop - 24 december 2023

Het boek 'Met het vizier op Kackadoris' van Cees Renckens is in vierde druk beschikbaar. Nieuwe leden krijgen het boek gratis.

artikelen - 12 oktober 2023

Op zaterdag 7 oktober vond het jaarlijkse symposium van de VtdK plaats. Dit jaar was het thema ‘Fysiotherapie en de grens met wellness en niet- reguliere behandelwijzen’. Bekijk de video’s van de lezingen.

artikelen - 17 juli 2023

Vijf organisaties zijn genomineerd voor de Meester Kackadorisprijs 2023: De Nederlandse Vereniging voor Medische Oncologie, LINDA, De Nationale Gezondheidsbeurs, KRONCRV en de website Kanker.nl.