UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 12 augustus 2022

Mens en dier gaan bij Judith Adriaansens aan de Lecher-antenne

Judith Adriaansens gebruikt een wichelroede om het zelfgenezende vermogen te triggeren, bij mens en dier.

Mens en dier gaan bij Judith Adriaansens aan de Lecher-antenne

Foto: De Lechter-antenne. Bron: Skepp. https://skepp.be/nl/apparatuur/lecherantenne

Op het secretariaat van de VtdK kwam een klacht binnen over ‘integraal werkend natuurgeneeskundige’ Judith Adriaansens, eigenaar van J&A Natuurlijke Diergezondheidszorg in het Brabantse Udenhout.

De onzin straalt van de website van de therapeute af. We lezen: ‘Welkom bij de praktijk van J&A, Natuurlijke Gezondheidszorg. J&A is een integraal natuurgeneeskundig behandel- en opleidingscentrum voor mens en dier. Heb je een vraag of ervaar je probleem bij jezelf of bij je (huis)dier? Dan helpen we je graag verder met zowel genezende als preventieve behandelingen.’ Ze geeft op haar website aan zowel kleine als grote huisdieren te behandelen met ‘natuurlijke middelen en maatregelen’.
Adriaansens, fervent paardrijder, heeft volgens haar LinkedIn-profiel een opleiding van enige maanden genoten in de orthomoleculaire ‘geneeskunde’, een onbewezen niet-reguliere behandelwijze.

Scannen en meten met veredelde wichelroede

Het verzoek is om plaats te nemen op een stoel in het midden van de behandelruimte, adviseert de natuurgeneeskundige haar patiënten, man en paard. ‘Op deze manier kunnen we gemakkelijk om je heen lopen, om zowel de voor- als de achterkant van het lichaam goed te kunnen scannen en meten.’

Haar belangrijkste hulpmiddel bij dit ‘meten’ is de Lecher-antenne, een veredelde wichelroede met een enigszins wetenschappelijk uitziend uiterlijk. Deze zou elektromagnetische straling meten, is de claim. Een vreemde bewering: mensen en (huis)dieren zenden geen elektromagnetische straling uit, hooguit warmtestraling (infrarood).

Vragen stellen

Adriaansens meent ‘dat je daarmee tot op cel- en zelfs zielsniveau vragen kunt stellen aan een lijf’. Omdat je als mens – en dier?- blijkbaar 3000 frequenties tot je beschikking krijgt, vindt ook zij het erg moeilijk om ‘het complexe systeem van een lijf in alle lagen en het familiesysteem waarin het dier zich bevindt’ te doorgronden. Ze heeft daarom zo’n zeven jaar geleden een eigen ‘Zheng-meetsysteem’ ontwikkeld wat volgens de therapeute ‘staat voor het vertrouwen dat ik heb in de wonderlijke kracht en alwetendheid van lichaam en geest.’ Bij haar kun je ook een opleiding volgen in haar Zheng-hersenspinsel.

Het databestand Rare Apparaten van onze Vlaamse zustervereniging Skepp is tamelijk snel klaar met de Lecher-antenne en heeft deze ingedeeld in de categorie Harry Potter, of te wel fantasie. Het is geldklopperij gebaseerd op superquasi-wetenschap.

Judith Adriaansens is zich van geen kwaad bewust. Sterker, ze sleept enkele andere therapeuten mee in haar onzintheater. Zo is ze lid van 2-Olijf, wat staat voor een club die zich richt op complementaire veterinaire behandeling. Collega-leden van deze club zijn een dierenarts, een fysiotherapeut en een osteopaat.

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 06 december 2008

De alternatief werkende Vlaamse arts Patrick van Eeghem werd op 9 januari 2008 na een zeer korte procedure door de Nederlandse tuchtrechter verboden om nog ooit het beroep van arts in Nederland uit te oefenen. Zijn Kortrijkse ziekenhuis schorste hem ogenblikkelijk. In hoger beroep werd de straf bevestigd, en hij is vervolgens definitief ontslagen.