UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: Broer Scholtens | Geplaatst: 28 april 2022

Medicijnvrouw Astrid Vester baadt zich in vaagheden en flauwekul

Astrid Vester, basisarts, is niet alleen gespecialiseerd in alternatieve neuraaltherapie, maar weet ook veel van sjamanen en mystici.

Medicijnvrouw Astrid Vester baadt zich in vaagheden en flauwekul

Foto: https://www.youtube.com/watch?v=iowfk7rT6K4

Ze noemt zich de Moderne Medicijnvrouw, BIG-geregistreerd (basis)arts Astrid Vester met een praktijk in het Twentse Holten. Bij haar komt alles samen, vindt ze: haar kennis opgedaan als BIG-geregistreerd (basis)arts gecombineerd met uitstapjes naar de orthomoleculaire wereld, homeopathie en neuraaltherapie.

De afgelopen jaren deed ze ook kennis op in zweverige omgevingen van ‘sjamanen, mystici en universele eenheidsenergie’. Geen idee wat dat laatste inhoudt. Ze leerde veel van een sjamaan in Siberië, in België volgde ze een opleiding tot sjamaan. Ze behaalde in de zomer van 2019 een master (?) Universele Eenheidsenergie. Ze meldt op haar linkedin-pagina niet waar ze haar diploma behaalde.

In de loop der jaren maakte ze verder kennis met bewustzijnsvergrotende tools zoals ‘access consciousness’ en ‘touch of matrix’. Dit laatste is wonderlijke kletspraat, zo kwalificeerden we twee jaar geleden op deze website.

Een berg diploma’s

Dokter Vester komt om in de diploma’s. Zo is ze gecertificeerd groepsmatrix therapeut en mag ze als ‘facilitator’ les geven in ‘access bars’, wat staat voor ‘heerlijke hoofdmassage van 32 punten met een fantastische ontlading van het sympathische en ontspanning van het parasympatische zenuwstelsel en een betere aansturing van de hormoonhuishouding en het immuunsysteem. En nog veel meer,’ omschrijft ze.

Tijdens haar lessen kunnen ‘studenten’ aan de slag gaan met ‘de energieën in lichaam en gezicht en ontdekken wat er vrij kan komen en opgeruimd kan worden. Zo krijgt het lichaam ruimte om zichzelf te regenereren’, belooft ze op haar website. Waarna ze vervolgt met nog meer warrige teksten: ‘Tijdens de lesdag zal ik een lichaamsproces doorgeven om het lichaam te schonen van bijwerkingen van de Covid-vaccinatie.’ De opleiding ‘energetische geneeskunde’ die ze geeft, is op universitair niveau; cursisten moeten daarom een diploma hebben als basisarts.

De resultaten van haar behandeling/lessen zijn niet voor de poes. Zo verdwijnt depressie bij velen soms ‘al na slechts 1 sessie’, beweert ze. Vester doet aan een soort vorm van kinesiologie, waarna een onbegrijpelijke uitleg volgt hoe ze dat doet: ‘ik spreek met het lichaam af: naar voren bewegen is een nee, naar achteren bewegen is een ja en rondjes draaien is: zoeken of eromheen draaien.’

Vele markten

Basisarts Vester is van vele markten thuis. Ze vat haar opgedane kennis samen als ‘energetische geneeskunde ten top’. Ze schreef er een boek over met de titel: De Moderne Medicijnvrouw, ontdek de 7 wijsheden naar zelfheling! De flaptekst: ‘Zelfheling is minder moeilijk dan het lijkt. Je hebt alleen een routekaart nodig. Dit boek vertelt je alles wat de huidige geneeskunde ons niet vertelt, maar wat je wel zou moeten weten. Want je lichaam kan veel meer dan je denkt.’

Vester voelt zich, volgens haar eigen kwalificatie, een ‘lichaamsfluisteraar op zoek naar werkelijke heling van haar patiënten.’ Lees even mee hoe dat in zijn werk gaat: ‘we kijken naar chakra-reiniging, karmische processen en dna-gerelateerde zaken, vorige generaties en ook vorige levens. Een open houding brengt je in de spirituele ruimte die nodig is om informatie, van en over jou, vanuit het universum naar boven te laten komen.’

Ze is bovendien niet te beroerd naar Bachbloesem-therapie te grijpen als dat nodig is.

Op YouTube is een filmpje te zien waarin ‘familietherapeut’ Mirjam Diatlowicki, oprichter van De Kontaktenbank, Vester interviewt. Die houdt een ondoorgrondelijk verhaal over haar ideeën over onder meer kwantumenergie met volgens haar inmiddels vele aanhangers en onderbouwende studies waardoor haar kletsverhalen niet meer onder kwakzalverij kunnen worden gerangschikt. Bekijk het filmpje op YouTube, ergens in de buurt van de 55 minuten. Het zal je huisarts maar zijn.

Academy of Integrative Medicine

Astrid Vester timmert aan de weg. Ze was coördinator Verdiepingsopleiding van de al even wezensvreemde alternatieve Academy of Integrative Medicine (AIM). Ze draagt daar haar ‘brede kennis over de Nieuwe GGZ’ uit tijdens een nascholingscursus voor artsen. De Holtense basisarts bevindt zich daarbij in ‘goed’ gezelschap van andere artsen/psychiaters met gezondheidsideeën die ver staan van de serieuze wetenschap.

Op de docentenlijst staan onder meer Jim van Os van het UMCU en Rogier Hoenders van het Groningse Lentis/CIP (Centrum Integrale Psychiatrie); beiden zijn om hun al te alternatieve gedachtengoed geen onbekenden van de Vereniging tegen de Kwakzalverij (VtdK).

Ook omstreden artsen/wetenschappers als Frits Muskiet (de man van het oerdieet), Pierre Capel (covid-ontkenner), Pim van Lommel (bijna-doodarts) en Leo Pruimboom (grondlegger van de klinische psycho-neuroimmunologie (kPNI) geven er acte de présence. De verdiepingsopleiding is van ‘hoog niveau’, vindt AIM zelf. Bij het KNMG cluster 1 is nascholingsaccreditatie aangevraagd. Inschrijven voor dit jaar is overigens niet meer mogelijk, belangstellenden kunnen zich al wel melden voor de cursus 2022 – 2023.

Auteur Broer Scholtens

Broer Scholtens

Broer Scholtens (1949) studeerde scheikunde aan de Universiteit Utrecht en promoveerde er op onderzoek naar batterijen. Hij werkte vier jaar bij het tijdschrift De Ingenieur en bijna dertig jaar als wetenschapsjournalist bij de Volkskrant. Hij schreef jarenlang over technologie, (wind)energie, gezondheid, voeding en consumentenproducten.

Gerelateerde artikelen

artikelen - 17 mei 2024

Is er een opmars gaande in de zogenaamde complementaire zorg?  Een overzicht met achtergronden.

artikelen - 10 februari 2020

V&VN, de beroepsorganisatie voor verpleegkundigen, geeft punten voor cursussen Therapeutic Touch, een vorm van strijken met de hand.

artikelen - 05 februari 2020

Uitvinder Günther de Jong heeft zijn bewustzijnsmethode Touch of Matrix ‘gepatenteerd’, maar accepteert geen verantwoordelijkheid.