UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 24 juli 2021

Maleisische influencers verkopen homeopathische producten

Buitenlandrubriek met o.a.: Amerikaanse topambtenaar Volksgezondheid beschuldigt internetbedrijven van verspreiding misinformatie.

Maleisische influencers verkopen homeopathische producten

Foto: Pixabay

Iedere maand plaatst de Vereniging tegen de Kwakzalverij een overzicht van ontwikkelingen in het buitenland. In deze aflevering: Topambtenaar Volksgezondheid beschuldigt internetbedrijven van verspreiding misinformatie / Maleisische influencers ingezet om homeopathische producten te verkopen / Californische homeopaat opgepakt die anticoronapillen probeerde te verkopen / Amerikaanse televisiedominee Jim Bakker krijgt boete voor promoten colloïdaal zilver / Ingetrokken Corona-vaccinatiestudie rap gedeeld door antivaxxers / Run in Rusland op nepbewijzen voor coronavaccinatie.

Verenigde Staten: Topambtenaar Volksgezondheid beschuldigt internetbedrijven van verspreiding misinformatie

Dr. Vivek Murthy, de US Surgeon General (de hoogste ambtenaar voor Volksgezondheid) heeft opgeroepen om de verspreiding van misinformatie over coronavaccins te stoppen. Hij beschuldigde internet- en sociale mediabedrijven ervan het probleem te verergeren.
Lees meer in The New York Times.

Maleisië: Influencers ingezet om homeopathische producten te verkopen

In Maleisië kunnen influencers op de sociale media zo’n 2400 dollar per bericht verdienen als ze daarin een homeopathisch product promoten. Er worden echter gezondheidsclaims bij de producten gemaakt die niet wetenschappelijk bewezen zijn. Het is ook moeilijk om de reclame op de sociale media te handhaven.
Lees meer bij SCMP

Californië: Homeopaat opgepakt die anticoronapillen probeerde te verkopen

Juli Mazi, een homeopaat uit Napa, Californië is opgepakt omdat ze pillen wilde verkopen die zouden helpen tegen corona en die volgens haar waren vervaardigd van de ziektekiemen. Ze vroeg 243 dollar voor de pillen en beweerde dat mensen er hun leven lang immuun door zouden worden. Ook verkocht ze nep-vaccinbewijzen.
Lees meer bij Ars Technica

Verenigde Staten: Televisiedominee Jim Bakker krijgt boete voor promoten colloïdaal zilver

De bekende televisiedominee Jim Bakker heeft een zaak die de staat van Missouri tegen hem had aangespannen, geschikt. Bakker promootte colloïdaal zilver als middel om niet met corona besmet te raken. Daar had hij geen bewijs voor.
Lees meer op de website van de Advocaat-Generaal.

Verenigde Staten: Ingetrokken Corona-vaccinatiestudie rap gedeeld door antivaxxers

Het onderzoek The Safety of COVID-19 Vaccinations—We Should Rethink the Policy dat werd gepubliceerd in het tijdschrift Vaccines en waaruit bleek dat voor iedere drie mensen die door een coronavaccinatie niet ziek worden er twee gevaccineerden dood gaan, werd teruggetrokken omdat de data verkeerd is geïnterpreteerd en de conclusies dus niet klopten. Desondanks is de studie grif door antivaxxers gedeeld en verspreid om als bewijs te dienen tegen het nut van de vaccinaties.
Lees meer bij IFL Science.

Rusland: Run op nepbewijzen voor coronavaccinatie

Russische antivaxxers doen hun best om nepbewijzen in handen te krijgen voor een coronavaccinatie zodat ze de voordelen van de bewijzen hebben, zonder de prikken te hoeven krijgen.
Lees meer bij ABC

 

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 25 juni 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Britse dokter verliest bevoegdheid wegens aanbevelen geluidtherapie / Oplichters proberen geld te verdienen aan Ozempic-hype.

artikelen - 27 mei 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Amerikaanse verpleegkundige beboet voor vervalsen van vaccinatiebewijzen / ‘Meatfluencers’ staan een dieet van alleen maar vlees voor.

artikelen - 29 april 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Canadees medium veroordeeld wegens miljoenenfraude / Australiërs meest geneigd om gezondheidsadvies op TikTok te geloven.