UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: Marie P. Prins | Geplaatst: 08 oktober 2003

Magneetzolen helpen niet tegen pijn

Het is echt waar. Het is helemaal keurig netjes wetenschappelijk bewezen. Het Journal of the American Medical Association (JAMA) publiceerde het en het onderzoek werd verricht in de Mayo Clinics in Rochester Minnesota, een van de meest vooraanstaande medische instituten in de USA. Degelijker en respectabeler kan het nauwelijks. Men vergeleek de pijn in de […]

Het is echt waar. Het is helemaal keurig netjes wetenschappelijk bewezen. Het Journal of the American Medical Association (JAMA) publiceerde het en het onderzoek werd verricht in de Mayo Clinics in Rochester Minnesota, een van de meest vooraanstaande medische instituten in de USA. Degelijker en respectabeler kan het nauwelijks. Men vergeleek de pijn in de hiel van mensen die een echte magneetzool in hun schoen hadden met de pijn in de hiel van de mensen die met een nepmagneetzool rondliepen. En het resultaat: geen verschil. Hoe bestaat het!

De enige vraag die na dit onderzoek bij ons opkomt is: gaat de Mayo Clinic nu ook nog onderzoeken of de mensen die een hazenpootje bij zich hebben minder vaak en minder ernstig ziek worden dan degenen die met een neppootje rondlopen?
En een tweede opmerking is: Gelukkig dat de Mayo Clinics dit deed. Amerikaanse alternatievelingen zouden gezegd hebben: ‘Er is meer onderzoek nodig’ en prompt aan de federale regering meer geld hebben gevraagd.

Literatuur
JAMA, Vol. 290, no. 11, 17 september 2003
http://jama.ama-assn.org/cgi/content/abstract/290/11/1474

 

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

Marie P. Prins

Marie Prins is een gepensioneerd elektrotechnisch ingenieur die bij ongeluk in de kruiden is gerold. Ze wilde weten of en hoe ze de absint alsem in haar (keuken)kruidentuin veilig kon gebruiken. Daardoor kwam ze er achter hoe vreselijk moeilijk het is om betrouwbare informatie over kruiden te krijgen, zeker waar het kruiden betreft die al dan niet terecht de naam hebben genezende werkingen te hebben. Ze is daarna op zoek gegaan naar die informatie. Ze heeft ondertussen flink wat goede informatie gevonden maar is nog steeds op zoek naar iets in het Nederlands.

Gerelateerde artikelen

tijdschrift - 15 januari 2024

Symposiumverslag: Mogelijkheden en beperkingen van fysiotherapie.

artikelen - 09 oktober 2018

Etalagebenen? Liggen in een vacuümtank van VasoQure helpt daar niet tegen.

artikelen - 20 juni 2014

Bloedzuigers rukken op in Nederland. De Russische basisarts Aislou Gilazowa, met een Nederlands artsendiploma van de VU, heeft een tweede bloedzuigerkliniek, Medisch Centrum Hirudo, geopend in Den Haag.