UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: C.N.M. Renckens | Geplaatst: 23 september 2001

Macrobiotische voeding op jonge leeftijd heeft nadelige invloed op de cognitieve ontwikkeling

In het Vitamine Informatie Bulletin van T.N.O. (augustus 2001, p. 6) wordt melding gemaakt van een onderzoek door de Universiteit van Wageningen waarbij sedert 1985 een groep kinderen gevolgd is, die in macrobiotische gezinnen opgegroeid zijn. In 1996 konden 48 van deze personen onderzocht worden. 31 van hen hadden een lage vitamine B12-status en de […]

In het Vitamine Informatie Bulletin van T.N.O. (augustus 2001, p. 6) wordt melding gemaakt van een onderzoek door de Universiteit van Wageningen waarbij sedert 1985 een groep kinderen gevolgd is, die in macrobiotische gezinnen opgegroeid zijn. In 1996 konden 48 van deze personen onderzocht worden. 31 van hen hadden een lage vitamine B12-status en de overigen een normale. 24 controlepersonen hadden een normale vitamine B12-status. Bij allen werden o.a. concentratievermogen, ruimtelijk inzicht, motoriek en korte termijngeheugen gemeten. De groep ex-macrobioten met een verlaagde vitamine B12-status presteerde het minst goed. Hoe lager de vitaminestatus hoe slechter de uitslag van de diverse testen was. De uitkomsten van dit onderzoek zijn gepubliceerd in de Am J Clin Nutr 2000;72:762-9.

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

 

C.N.M. Renckens

Gerelateerde artikelen

artikelen - 18 april 2022

Orthomoleculair supplementenbedrijf Vitakruid geeft slikadviezen die nergens op zijn gebaseerd.

artikelen - 28 november 2021

Ex-miss Holland Charlotte Labee dook in het walhalla van vitamines en voedingssupplementen en maakte er haar verdienmodel van.

artikelen - 16 oktober 2020

Maarten Klatte kijkt in zijn praktijk Moeiteloos Gezondheid met een microscoop naar de vorm van bloeddruppels om een diagnose te stellen.