Integratieve kindergeneeskunde niet gedogen

Laat de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS) zich toeleggen op het bewaken van de (wetenschappelijke) kwaliteit van de opleidingen en van de beroepsbeoefenaren.
Door: de Webredactie | Geplaatst: 3 jul 2012 | Laatste Wijziging: 13 feb 2016

Dan kan korte metten worden gemaakt met complementaire alternatievelingen (lees: kwakzalvers), adviseert Gerk van Staveren in zijn recente column op de KNMG-website, onder de aandachttrekkende kop Gedoogregistratie.

Van Staveren is secretaris van de HVRC. De HVRC (huisartsen/verpleeghuisartsen) zal vanaf 1 januari 2013 opgaan in de RGS, net als de twee andere registratiecommissies: MSRC (medisch specialisten) en SGRC (sociaal-geneeskundigen). In zijn column maakt Van Staveren zich boos over 'integratieve kindergeneeskunde', in zekere zin kwakzalverij in de kindergeneeskunde. Zie publicaties op Artsennet en op de website van de Vereniging tegen de Kwakzalverij.

Het zou mooi zijn als de heldere column van Van Staveren het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) zou inspireren stelling te nemen tegen leden die niet vies zijn van kwakzalverijachtige activiteiten.

Lees ook