UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 11 mei 2008

Informatie voor de bezoekers van deze website

Beëindiging reactiemogelijkheid

Bij de vernieuwing van onze website in 2007 hebben we de mogelijkheid geopend om rechtstreeks via de site te reageren op onze berichten en artikelen. In het verleden konden lezers al reageren via ons e-mailadres. Wij kregen veel zinvolle opmerkingen of vragen om advies en hulp. Het aantal onvermijdelijke scheldbrieven was betrekkelijk gering. Wij hoopten door de mogelijkheid van direct reageren via de site de communicatie met onze bezoekers te vergemakkelijken. Het blijkt nu echter dat de reactiepagina´s grotendeels gevuld worden door een heel andere populatie dan wij gehoopt hadden. Het wemelt er van de scheldbrieven, niet gemotiveerde aantijgingen en verwijten. Het geheel lijkt nu meer op een vuilnisbelt dan op een plaats waar redelijk denkende mensen inhoudelijk communiceren. Wij hadden al langer twijfels of wij op deze manier wel door moesten gaan. Toen wij ook nog stootten op berichten waarin de privacy van mensen op kwaadaardige wijze werd geschonden, hebben wij besloten om de reactiemogelijkheid met onmiddellijke ingang te beëindigen.

Het bestuur van de VtdK zal zich nog nader beraden over het toekomstig te volgen beleid.

Inmiddels blijft de mogelijkheid om per e-mail te reageren bestaan. Daarbij hanteren wij als vanouds de regels van de redacties van kwaliteitskranten: anonieme mails en scheldmails verdwijnen rechtstreeks in de prullenbak. Op inhoudelijke opmerkingen en vragen zullen we reageren. Als deze vragen van algemeen belang zijn, zullen we ze bovendien in onze rubriek Actuele Vragen publiceren als de inzender daarvoor toestemming geeft.

Namens de webredactie
Rob Koene

 

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

page - 11 juni 2009

Op onze website staan ook tal van vragen en opmerkingen die door lezers zijn ingestuurd, en die de webredactie belangrijk genoeg vindt om te publiceren, uiteraard met de bijbehorende antwoorden. Hieronder vindt u in alfabetische volgorde de onderwerpen waar deze brieven over gingen. Eén enkele brief staat vaak meerdere malen vermeld. In de desbetreffende rubriek Lezersvragen staan de vragen ook, geordend naar volgorde van publicatie.

page - 25 april 2003

In plaats van ‘alternatieve geneeswijzen’ hoor je vaak over ‘complementaire’, ‘aanvullende’ of ‘niet-conventionele’ behandelmethoden spreken. Worden deze geneeswijzen ook tot de kwakzalverij gerekend? Geldt dit ook voor bekende geneeswijzen als homeopathie, acupunctuur en orthomoleculaire geneeskunde? Waarom moet het effect van een geneesmethode per se wetenschappelijk aangetoond zijn als er toch kennelijk mensen baat bij hebben? […]