UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 16 maart 2004

IGZ wil sluiting alternatieve zorgpraktijk EYE4CARE te Harlingen

In juli 2002 berichten wij over de dubieuze praktijken van de Eye4Care kliniek te Harlingen. (Klik hier voor het artikel). Inmiddels heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg een uitgebreid onderzoek ingesteldDe Inspectie heeft op 15 maart 2004 het volgende persbericht uitgegeven: “De Inspectie voor de Gezondheidszorg vindt dat Eye4Care (praktijk voor alternatieve behandelwijzen te Harlingen) […]

In juli 2002 berichten wij over de dubieuze praktijken van de Eye4Care kliniek te Harlingen. (Klik hier voor het artikel). Inmiddels heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg een uitgebreid onderzoek ingesteld
De Inspectie heeft op 15 maart 2004 het volgende persbericht uitgegeven:

“De Inspectie voor de Gezondheidszorg vindt dat Eye4Care (praktijk voor alternatieve behandelwijzen te Harlingen) gesloten moet worden. Reden daartoe is dat de Inspectie in een onderzoek feiten heeft geconstateerd, waarbij patiënten gezondheidsrisico’s lopen met kans op (blijvende) schade. Omdat de Inspectie niet over de bevoegdheid beschikt zelf tot sluiting over te gaan, doet zij aangifte bij de Officier van Justitie te Leeuwarden. De Inspectie wil dat het OM de betrokken behandelaars het bevel geeft hun handelwijze te stoppen. De Inspectie daagt twee aan de kliniek verbonden fysiotherapeuten voor het Regionaal Tuchtcollege.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft o.a. de volgende laakbare zaken geconstateerd:
– niet of onvoldoende communicatie met het reguliere circuit (niet inwinnen of niet-verstrekken van noodzakelijke informatie).
– interveniëren in reguliere behandelingen (afwijzen, inmenging of onthouden).
– ontbreken van deskundigheid en bevoegdheid.
– ondeskundig toepassen van ondeugdelijk materiaal.
– onbevoegd en onbekwaam uitvoeren van voorbehouden handelingen.
– onbevoegd verstrekken en toepassen van geneesmiddelen.
– ontbreken van kwaliteitssystemen.
– geven van onjuiste en misleidende voorlichting aan patiënten.”

Het volledige inspectierapport kunt u lezen op de bijgevoegde externe link (zie rechtsboven op deze pagina).
[link is vervallen] Veen artikel in de Volkskrant  van 16 maart  2004 zie hier.

TROS RADAR zond op 15 maart 2004 een onthullende reportage uit over Eye4Care.
Via de tweede externe link hierboven komt u op de pagina van Radar waar u een videofragment van deze onthutsende uitzending nog kunt bekijken (juiste plaatje aanklikken).

 

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.


de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 29 april 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Canadees medium veroordeeld wegens miljoenenfraude / Australiërs meest geneigd om gezondheidsadvies op TikTok te geloven.

artikelen - 17 juli 2023

Vijf organisaties zijn genomineerd voor de Meester Kackadorisprijs 2023: De Nederlandse Vereniging voor Medische Oncologie, LINDA, De Nationale Gezondheidsbeurs, KRONCRV en de website Kanker.nl.

artikelen - 27 februari 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: ‘Puur bloed’-beweging bedreigt Amerikaanse dokters / Australische intraveneuze vitaminetoedieners Drip IV beboet om valse claims.