UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: C.N.M. Renckens | Geplaatst: 19 oktober 2006

Harlingse genezer Dirk Pathuis overleden

Op 15 september overleed op 50-jarige leeftijd de directeur van de Harlingse kwakzalverskliniek Eye4care, die ongeveer drie jaar heeft gefunctioneerd. Samen met Robert Bos, de uitvinder van een nieuw magnetisch apparaat, waarmee lijders aan o.a. kanker, CVA’s en whiplash tegen veel geld werden behandeld, dreef hij dat kliniekje. Elders op deze site staan al meerdere […]

Op 15 september overleed op 50-jarige leeftijd de directeur van de Harlingse kwakzalverskliniek Eye4care, die ongeveer drie jaar heeft gefunctioneerd. Samen met Robert Bos, de uitvinder van een nieuw magnetisch apparaat, waarmee lijders aan o.a. kanker, CVA’s en whiplash tegen veel geld werden behandeld, dreef hij dat kliniekje. Elders op deze site staan al meerdere stukken over deze reïncarnatie van Jacobse en Van Es, die begin 2004 met behulp van een verborgen camera door TROS Radar werden gefilmd en den volke getoond, waarna Inspectie en OM ook optraden tegen de heren. Eind december 2004 kregen beiden een opmerkelijk lichte straf opgelegd (NTtdK, 2005, no 1, p. 16-17), waartegen het OM beroep aantekende. Pathuis werd ziek en Bos heeft zijn activiteiten al geruime tijd terug gestaakt. Na het overlijden van Pathuis heeft het OM besloten de strafzaak tegen Bos nu ook te seponeren.

Het mag opmerkelijk heten dat de kwakzalvers, die Millecam ‘bijstonden’ niet voor de rechter worden gebracht, terwijl de macrobioot Nelissen en de heren uit Harlingen, voor vergelijkbare delicten wel werden vervolgd. Vrouwe Justitia kan erg wispelturig zijn.

 

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

C.N.M. Renckens

Gerelateerde artikelen

artikelen - 09 juli 2024

Naar iemands foto kijken, om vervolgens die persoon van afstand een handje te helpen om door het leven te komen. Honderden - voornamelijk vrouwen - geloven hierin.

artikelen - 25 juni 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Britse dokter verliest bevoegdheid wegens aanbevelen geluidtherapie / Oplichters proberen geld te verdienen aan Ozempic-hype.

artikelen - 15 juni 2024

Ondernemersnetwerk Bewust Haarlem van Tino van Heusden maakt tegen betaling reclame voor kwakzalvers in de stad.