Door: C.N.M. Renckens | Geplaatst: 19 oktober 2006

Harlingse genezer Dirk Pathuis overleden

Op 15 september overleed op 50-jarige leeftijd de directeur van de Harlingse kwakzalverskliniek Eye4care, die ongeveer drie jaar heeft gefunctioneerd. Samen met Robert Bos, de uitvinder van een nieuw magnetisch apparaat, waarmee lijders aan o.a. kanker, CVA’s en whiplash tegen veel geld werden behandeld, dreef hij dat kliniekje. Elders op deze site staan al meerdere […]

Op 15 september overleed op 50-jarige leeftijd de directeur van de Harlingse kwakzalverskliniek Eye4care, die ongeveer drie jaar heeft gefunctioneerd. Samen met Robert Bos, de uitvinder van een nieuw magnetisch apparaat, waarmee lijders aan o.a. kanker, CVA’s en whiplash tegen veel geld werden behandeld, dreef hij dat kliniekje. Elders op deze site staan al meerdere stukken over deze reïncarnatie van Jacobse en Van Es, die begin 2004 met behulp van een verborgen camera door TROS Radar werden gefilmd en den volke getoond, waarna Inspectie en OM ook optraden tegen de heren. Eind december 2004 kregen beiden een opmerkelijk lichte straf opgelegd (NTtdK, 2005, no 1, p. 16-17), waartegen het OM beroep aantekende. Pathuis werd ziek en Bos heeft zijn activiteiten al geruime tijd terug gestaakt. Na het overlijden van Pathuis heeft het OM besloten de strafzaak tegen Bos nu ook te seponeren.

Het mag opmerkelijk heten dat de kwakzalvers, die Millecam ‘bijstonden’ niet voor de rechter worden gebracht, terwijl de macrobioot Nelissen en de heren uit Harlingen, voor vergelijkbare delicten wel werden vervolgd. Vrouwe Justitia kan erg wispelturig zijn.

 

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

C.N.M. Renckens

Gerelateerde artikelen

artikelen - 29 november 2023

TV-programma 'Radar' geeft met een verborgen camera een ontluisterend inkijkje in de handopleg-sekte Regenesis met zo’n tweehonderd behandelaars.

artikelen - 25 november 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: artikel over de werking van homeopathie bij ADHD ingetrokken / Vaginale crème als anticonceptie moet direct van Amerikaanse markt.

artikelen - 13 november 2023

Door in de tank van OxyFuel extra zuurstof in te ademen verdwijnen longcovid, artritis, Alzheimer en Parkinson; bewijs ontbreekt echter.