UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: Marie P. Prins | Geplaatst: 28 juli 2004

Haaienkraakbeen

Op 14 juli 2004 berichtte de Food and Drug Administration (FDA) van de USA dat een districtsrechter aan Lane Labs-USA te Allendale, New Jersey heeft verboden de drie zogenaamde kankergeneesmiddelen Benefin®, SkinAnswer® enMGN-3® onder de huidige namen of onder iedere andere naam te verkopen. Evenals in Nederland mag men ook in de USA geen gezondheidsartikelen […]

Op 14 juli 2004 berichtte de Food and Drug Administration (FDA) van de USA dat een districtsrechter aan Lane Labs-USA te Allendale, New Jersey heeft verboden de drie zogenaamde kankergeneesmiddelen Benefin®, SkinAnswer® enMGN-3® onder de huidige namen of onder iedere andere naam te verkopen. Evenals in Nederland mag men ook in de USA geen gezondheidsartikelen verkopen of adverteren met medische claims, d.w.z. met de mededeling dat ze ziekten kunnen voorkomen, verlichten of genezen. En dat deed Lane Labs heel duidelijk. Benefin en SkinAnswer zouden kanker genezen en MGN-3 bovendien ook nog HIV. De hele voorraad moest vernietigd worden behalve een hoeveelheid Benefin die voor onderzoek geschikt zou kunnen zijn. Bovendien moesten ze aan alle mensen die deze artikelen sinds 22 september 1999 hadden gekocht, hun geld terug geven. Dat is wel even andere koek dan de persberichten die de Reclame Code Commissie (RCC) voor het haaienkraakbeenproduct Arthelan in de loop van de tijd heeft afgegeven. Dat was weliswaar als een middel te gebruiken bij stijve spieren en gewrichten (een advertentieterm voor reuma), maar daar helpt het ook niet tegen.

Maar zijn Benefin, SkinAnswer en MGN-3 ver van uw bed? Allerminst. Op de Nederlandse website www.onelife.nl worden ze in keurig net Nederlands aanbevolen. SkinAnswer “is voor bijna 100% effectief bij de bestrijding van huidkanker” en Benefin “wordt gebruikt bij de bestrijding van kanker”. En op onelife@worldonline.nl kunt u deze waardeloze spullen bestellen. Zo ver van ons bed is het dus niet. De naam van de producten, de prijs ervan, en de woorden “de”, “het” en “een” op deze website zijn waar. Aan de rest mag heel erg getwijfeld worden.

Lane beroept zich op het onderzoek naar anti-angiogenese, d.w.z. het voorkómen van de vorming van nieuwe bloedvaten naar de tumor en het blokkeren van de reeds bestaande, zodat de tumor niet verder kan groeien. Wilt u daarover betrouwbare, maar toch niet al te medisch-technische informatie vinden, dan raden wij u het artikel van Andrew Pollack aan: “Drug That Blocks Blood Flow Slows Tumor Growth in Trial” in de New York Times van 20 mei 2004 (www.nytimes.com, maar voor oude artikelen moet u betalen). De daarin besproken onderzoeken zijn de bron van de recente berichten in de Nederlandse dagbladen, dat er een goede kans is dat binnen afzienbare tijd kanker een chronische ziekte wordt, zoals diabetes. Maar de naam Lane Labs komt in het artikel van Pollack nergens voor. Dat is niet verwonderlijk, want de eiwitten uit het haaienkraakbeen die deze fabrikant in zijn middelen gebruikt, worden in de darm afgebroken waardoor ze hun werkzaamheid, zo ze die al hadden, verliezen.

En ten slotte: haaien krijgen wel degelijk kanker, zelfs kanker van het kraakbeen.

Opmerking: De Reclame Code Commissie berichtte ons inmiddels op 9 augustus dat de website Onelife met ingang van die datum niet meer bereikbaar is.

 

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

 

Marie P. Prins

Marie Prins is een gepensioneerd elektrotechnisch ingenieur die bij ongeluk in de kruiden is gerold. Ze wilde weten of en hoe ze de absint alsem in haar (keuken)kruidentuin veilig kon gebruiken. Daardoor kwam ze er achter hoe vreselijk moeilijk het is om betrouwbare informatie over kruiden te krijgen, zeker waar het kruiden betreft die al dan niet terecht de naam hebben genezende werkingen te hebben. Ze is daarna op zoek gegaan naar die informatie. Ze heeft ondertussen flink wat goede informatie gevonden maar is nog steeds op zoek naar iets in het Nederlands.

Gerelateerde artikelen

encyclopedie - 04 augustus 2010

Hieronder staat een lijst met ruim 40 alternatieve kankertherapieën.

behandelwijzen - 23 maart 2010

Niet zo lang geleden konden we in een uitzending van Zembla over chiropraxie Els Borst, onze voormalig minister van VWS, horen zeggen over alternatieve behandelwijzen: ‘Het werkt niet, maar het helpt wel’.

encyclopedie - 30 april 2009

Alternatief (*alternatieve geneeskunde) middel tegen kanker, aanbevolen door de Amerikaan I. William Lane.