UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: Frits van Dam | Geplaatst: 31 maart 2011

Gorter in Duitsland onder vuur

Robert Gorter is in Duitsland voorwerp van onderzoek door het Openbaar Ministerie.

In de nieuwsrubriek van Medisch Contact van 30 maart 2011 verscheen onder de kop ‘Gorter in de beklaagdenbank’ de mededeling dat het Openbaar Ministerie in Duitsland een onderzoek heeft ingesteld naar de Nederlandse arts Robert Gorter.

Op onze site is het nodige over hem te vinden. Hij wordt er nu niet alleen van beschuldigd dat hij medische beroepsregels heeft overschreden, iets waar de Vereniging tegen de Kwakzalverij bij herhaling op gewezen heeft, maar er komen nu ook valsheid in geschrifte en financiële malversaties bij.

 

Op de website van Skepsis staat een overzichtsartikel over dit onderwerp. 

Frits van Dam

dr. F.S.A.M. van Dam is als psycholoog verbonden aan het Nederlands Kanker Instituut/Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis en als bijzonder hoogleraar aan de afdeling Klinische Psychologie, FMW, Universiteit van Amsterdam.

Gerelateerde artikelen

artikelen - 02 juli 2013

Uitgeverij Ankh-Hermes in Utrecht heeft begin januari het boek Ik heb kanker, wat nu? van ‘kwakzalver’-arts Robert Gorter, die grossiert in onbewezen behandelingen, uit de handel genomen.

artikelen - 20 februari 2012

Het Hof van Cassatie van België in Brussel heeft onze Belgische zustervereniging Skepp in het gelijk gesteld en een eerdere uitspraak van het Hof van Beroep in Antwerpen vernietigd.

encyclopedie - 04 augustus 2010

Hieronder staat een lijst met ruim 40 alternatieve kankertherapieën.