UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 23 augustus 2022

Gebr. Bruinsma-erepenning 2022 toegekend aan Frits Abrahams

NRC-columnist Frits Abrahams heeft de erepenning van de Vereniging tegen de Kwakzalverij uitgereikt gekregen.

Gebr. Bruinsma-erepenning 2022 toegekend aan Frits Abrahams

Foto: Frits Abrahams krijgt de Gebroeders Bruinsma Erepenning uitgereikt tijdens het VtdK-Symposium 2022. Foto: Catherine de Jong

NRC-columnist Frits Abrahams is de Gebr. Bruinsma-erepenning 2022 toegekend. Deze erepenning is in het leven geroepen door de Vereniging tegen de Kwakzalverij en is bedoeld ter onderscheiding van personen of instellingen die zich ‘bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt bij de bestrijding van de kwakzalverij’.

Frits Abrahams (1946) is een gevierd en invloedrijk NRC-columnist in welke kwaliteit hij al decennia lang veelvuldig scherpe en vaak geestige kritiek uit op alternatieve genezers als Vogel, Sickesz, artsen-acupuncturisten, chiropractors en haptonomen. Maar ook sympathisanten van de alternatieve sector zoals komiek Freek de Jonge en hoge ambtenaren actief binnen ZonMw, kregen te maken met Abrahams’ welversneden pen.

Abrahams heeft zich daarbij nimmer bezondigd aan het gemakzuchtige en luie ‘false balancing’, waarbij de standpunten van deskundigen en warhoofden even veel aandacht en spreektijd krijgen toebedeeld.

De erepenning en het bijbehorende diploma zal Abrahams zijn uitgereikt tijdens het jaarcongres van de vereniging op 1 oktober a.s. in De Nieuwe Liefde in Amsterdam.

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 30 september 2022

Het OM gebruikte kwakzalvers als medisch deskundigen en krijgt hiervoor de Meester Kackadorisprijs 2022 van de vereniging.

tijdschrift - 15 juli 2019

Cees Renckens blikt terug op drie ‘chefsachen’ uit de recente kwakzalverij.

artikelen - 18 mei 2019

VtdK-opinie in NRC: China’s promotie van de eigen ‘traditionele’ geneeskunst dient vooral een commercieel doel.