Door: de Webredactie | Geplaatst: 27 december 2022

Directeur CDC vindt misinformatie over vaccinatie grootste bedreiging volksgezondheid

Buitenlandrubriek met o.a.: Directeur CDC vindt dat misinformatie over vaccinatie grootste bedreiging volksgezondheid is / Tantrabehandeling valt onder prostitutie in Duitsland.

Directeur CDC vindt misinformatie over vaccinatie grootste bedreiging volksgezondheid

Foto: Vaccinatie. Bron: Pixabay

Iedere maand plaatst de Vereniging tegen de Kwakzalverij een overzicht van ontwikkelingen in het buitenland. In deze aflevering: Directeur CDC vindt dat misinformatie over vaccinatie grootste bedreiging volksgezondheid is / Tantrabehandeling valt onder prostitutie in Duitsland / Canadese natuurgenezer krijgt boete om missen tumor / Canadese acupuncturist deed een aderlating ondanks schorsing / Canadese vrouw belandt in coma na behandeling chiropractor.

Verenigde Staten: Directeur CDC vindt dat misinformatie over vaccinatie grootste bedreiging volksgezondheid is

Dr. Rochelle Walensky, directeur van het Centers for Disease Control and Prevention (CDC) , stelt dat misinformatie over vaccinaties een van de grootste bedreigingen voor de volksgezondheid is. In de staat Ohio is de grootste uitbraak van de mazelen gaande sinds 2019, maar 28 procent van de ouders zijn inmiddels tegen vaccinatie van hun kinderen (in 2019 was dat 16 procent). Volgens Walensky moeten lokale dokters proberen beter uitleg te geven over vaccinaties. Ze waarschuwt ouders van kinderen ook voor vaccinatie-informatie die ze op sociale media lezen en roept hen op om vragen over het vaccineren aan professionals te stellen.
Lees meer bij NBC News.

Duitsland: Tantrabehandeling valt onder prostitutie

Salons waar tantrabehandelingen worden aangeboden, vallen volgens de Duitse wet onder de Wet bescherming prostitués, waardoor ze een vergunning nodig hebben. Tantra-behandelingen zijn voor de Duitse wet namelijk seksuele handelingen. Een vrouw die tantramassages aanbiedt wilde vrijstelling van die vergunningsverplichting aanvragen, omdat ze haar tantra-behandeling meer een alternatieve behandeling vond, vergelijkbaar met gynaecologisch onderzoek en stapte naar de rechter. De rechtbank ging niet in haar redenatie mee.
Lees meer bij Der Spiegel.

Canada: Natuurgenezer krijgt boete om missen tumor

Natuurgenezer Jordan Aitkins uit Vancouver krijgt een boete van 5000 dollar omdat hij bij het behandelen van een patiënt met aambeien, niet doorhad dat deze patiënt een rectale tumor had. De patiënt diende daarover een klacht in. Aitkins ontkende dat hij niet goed had opgelet. Het College of Naturopathic Physicians of British Columbia heeft Aitkins echter 16 dagen geschorst omdat het ook vond dat Aitkins niet zorgvuldig te werk was gegaan.
Lees meer bij CBC News.

Canada: Acupuncturist deed een aderlating ondanks schorsing

Su Lan Lee, een acupuncturist, voerde een aderlating uit terwijl ze wegens een eerdere aderlating geschorst was. Zowel acupunctuur als aderlatingen zijn kwakzalverij; van beiden is niet aangetoond dat ze werken. Dat Lee ze toepast gaat zelfs te ver voor het College of Traditional Chinese Medicine and Acupuncture in de Canadese staat British Columbia, al ging hun grootste bezwaar over de hygiene. Die zou bij Lee tekort schieten. Over een strafmaatregel moet nog besloten worden.
Lees meer bij CBC News.

Canada: Vrouw belandt in coma na behandeling chiropractor

Een vrouw in Ontario is in een coma belandt na een behandeling van een chiropractor voor Diabetes type 1. De man adviseerde haar over insulinegebruik. De behandeling bestond verder uit het toedienen van vitamines. Ook behandelde hij haar met een ‘activator’. De vrouw moest overgeven en verloor het bewustzijn. Ze belandde in een coma door een te hoog bloedsuikergehalte.
Lees meer bij CTV News.

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 25 oktober 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: Antivaxers ontvingen miljoenen van Amerikaanse charitatieve instellingen / Het Center for Inquiry waarschuwt Amerikaanse senaat voor zelfregulering homeopathie.

artikelen - 26 september 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: Voedingsinfluencers krijgen betaald voor het tegenspreken van wetenschapsnieuws / Fact checking haalt claims van Robert F. Kennedy onderuit.

artikelen - 19 september 2023

De website Kanker.nl, het tijdschrift LINDA en de Nederlandse Vereniging voor Medische Oncologie (NVMO) staan op de shortlist voor de Meester Kackadorisprijs 2023. De winnaar zal op 7 oktober bekend gemaakt worden tijdens het jaarlijkse symposium van de VtdK.