UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: Broer Scholtens | Geplaatst: 17 mei 2021

Dierentherapeute Iris Rutten komt langs met haar bioresonantie-auto

Honden, katten en eekhoorns met pijnlijke spieren laten zich in Den Haag behandelen met een rijdend bioresonantieapparaat.

Dierentherapeute Iris Rutten komt langs met haar bioresonantie-auto

Soms heeft gekkigheid niet veel woorden nodig. Bioresonantietherapeute Iris Rutten, met een praktijk in Scheveningen, rijdt in het Haagse met haar rode Ford Transit Courier langs honden, katten, en paarden voor een bioresonantiebehandeling. Haar genezende werk, met een PS10-apparaat van het Duitse bedrijf Rayonex, laat zich eenvoudig omschrijven. Het dier krijgt een linnen dekje op met daarin elektroden die – ‘alle’ ! – verstoringen in het lichaam meten waarna een behandeling volgt met de ‘juiste’ frequenties. De uitgezonden sinus-golven zijn helend voor het lichaam, meldt Rutten op haar website

Het testen en behandelen duurt ongeveer twee uur. De verstoringen zijn dan geharmoniseerd, lezen we. Wat dit betekent is niet duidelijk, de uitleg ontbreekt. Prijs euro 95 euro (excl. voorrijkosten).

Behandelingen van Rutten houden niet op bij huisdieren, ook eekhoorns moeten eraan geloven. Zo lezen we op haar Facebook-pagina dat eekhoorn Alvin half mei, voordat deze weer werd uitgezet in het bos, een bioresonantiebehandeling heeft gekregen. Het diertje had klem gezeten in een kruimeldiefhouder (?) en had daarbij zijn pezen en spiertjes en banden in zijn linkerhandje gekneusd, legt Rutten uit

Voor Alvin het bos in werd gestuurd, kreeg het diertje nog wat Schüsslercelzout met veel magnesium te slikken omdat dit een ‘te gek en heel snel resultaat oplevert.’

Beschermbeker

Iris Rutten kent meer kwakzalverkunstjes. Wanneer je haar haren, speeksel of urine van je zieke huisdier opstuurt, plaatst ze ‘dit DNA’ in een beschermbeker die is aangesloten op haar PS10-apparaat. Ze kan zo dezelfde grondige test doen op bacteriën, virussen, parasieten en organen, alsof het dier direct aan het apparaat ligt, legt ze uit. De uitslag is nagenoeg hetzelfde. ‘Erkend alternatief therapeut’ Rutten maakt vervolgens op-maat-gemaakte frequentiedruppels die worden opgestuurd. En dat allemaal voor 85 euro.

Ter info: de erkenning komt van de alternatieve WC-eend zelf, de multidisciplinaire beroepsorganisatie CAT (Collectief Alternatieve Therapie). 

Auteur Broer Scholtens

Broer Scholtens

Broer Scholtens (1949) studeerde scheikunde aan de Universiteit Utrecht en promoveerde er op onderzoek naar batterijen. Hij werkte vier jaar bij het tijdschrift De Ingenieur en bijna dertig jaar als wetenschapsjournalist bij de Volkskrant. Hij schreef jarenlang over technologie, (wind)energie, gezondheid, voeding en consumentenproducten.

Gerelateerde artikelen

artikelen - 19 februari 2024

In zijn volgestouwde praktijk behandelt therapeut Rogier Zwijsen patiënten met tientallen onzinnige bioresonantie-apparaten.

artikelen - 08 november 2022

Bioresonantiebedrijf Herstart je Gezondheid heeft een dwangsom van 10.000 euro opgelegd gekregen, niet vanwege zijn kwakzalveractiviteiten maar om het ontbreken van een klachtenregeling.

artikelen - 16 september 2022

Met bioresonantie-apparaten als de CyberScan kunnen vitamine- en mineralentekorten worden opgespoord, denkt therapeut Hayo Bol. Bewijs ontbreekt.