Door: de Webredactie | Geplaatst: 14 juni 2007

De zaak Sickesz: enkele opinies

Naar aanleiding van de uitspraak in de zaak Sickesz vs. Vereniging tegen de Kwakzalverij is er een aantal opinie-artikelen verschenen, hieronder een overzicht:

  • Stichting Skepsis geeft op een aparte webpagina achtergrondinformatie, heeft een gastenboek geopend en is een inzamelingsactie begonnen. Deze stichting stelt zich ten doel buitengewone beweringen aan een kritisch onderzoek te onderwerpen.
  • Prof. dr. Willem Betz, de voorzitter van het Belgische SKEPP (Studiekring voor Kritische Evaluatie van Pseudo-wetenschap en het Paranormale), heeft een steunbetuiging op hun website gezet.
  • De journalist Hans van Maanen, onlangs nog onderscheiden door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) als ‘boegbeeld van de kritische wetenschapsjournalistiek in Nederland’, schreef een artikel in de Volkskrant.
  • Ook wetenschapsjournalist Simon Rozendaal, o.a. oprichter van de wetenschapsbijlage van NRC Handelsblad en erelid van de Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging, heeft een column naar aanleiding van de uitspraak geschreven.
  • Frits Abrahams, columnist van NRC Handelsblad, gaat op z’n weblog in op de nevenactiviteiten van een van de rechters die het oordeel velde in de zaak Sickesz.

De pagina van de VtdK met de melding over de uitspraak vindt u hier.

Naschrift november 2010

Ook Jan van Klinken van het Reformatorisch Dagblad schreef er een beschouwing over getiteld ‘Groentesoep’.

 

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

de Webredactie

Webredacteuren: Rob Koene, Mike van Geer, Martijn ter Borg, Ron Keizer, Paul van Wensen

Gerelateerde artikelen

artikelen - 27 juni 2022

Buitenlandrubriek met o.a.: Amerikaanse patiënten met Long Covid omarmen alternatieve therapieën / Vitamine-supplementen werken niet.

artikelen - 18 juni 2022

Bioresonantieapparaat Bioscan, ook in Nederland in gebruik, werkt niet, oordeelde een Duitse rechter. De uitvinders moeten vanwege bedrog twee jaar de gevangenis in.

artikelen - 30 mei 2022

Je gelooft je oren niet, oorprikcursiste met covid-reukverlies krijgt smaak terug na prikactie van arts/acupuncturist Toine Korthout.