UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 14 juni 2007

De zaak Sickesz: enkele opinies

Naar aanleiding van de uitspraak in de zaak Sickesz vs. Vereniging tegen de Kwakzalverij is er een aantal opinie-artikelen verschenen, hieronder een overzicht:

  • Stichting Skepsis geeft op een aparte webpagina achtergrondinformatie, heeft een gastenboek geopend en is een inzamelingsactie begonnen. Deze stichting stelt zich ten doel buitengewone beweringen aan een kritisch onderzoek te onderwerpen.
  • Prof. dr. Willem Betz, de voorzitter van het Belgische SKEPP (Studiekring voor Kritische Evaluatie van Pseudo-wetenschap en het Paranormale), heeft een steunbetuiging op hun website gezet.
  • De journalist Hans van Maanen, onlangs nog onderscheiden door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) als ‘boegbeeld van de kritische wetenschapsjournalistiek in Nederland’, schreef een artikel in de Volkskrant.
  • Ook wetenschapsjournalist Simon Rozendaal, o.a. oprichter van de wetenschapsbijlage van NRC Handelsblad en erelid van de Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging, heeft een column naar aanleiding van de uitspraak geschreven.
  • Frits Abrahams, columnist van NRC Handelsblad, gaat op z’n weblog in op de nevenactiviteiten van een van de rechters die het oordeel velde in de zaak Sickesz.

De pagina van de VtdK met de melding over de uitspraak vindt u hier.

Naschrift november 2010

Ook Jan van Klinken van het Reformatorisch Dagblad schreef er een beschouwing over getiteld ‘Groentesoep’.

 

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 13 april 2024

Orthomoleculaire hormoontherapeuten overspoelen de markt. Vivian Reijs, die ook een hormoon-‘academy’ leidt, is een van hen.

artikelen - 09 april 2024

Mike Verest is een van die leefstijlcoaches met veel volgers die wetenschap aan zijn laars lapt en via sociale media onzin de wereld in slingert.

artikelen - 25 maart 2024

EMDR- en hypnose-therapeute Mariska Bruinenberg heeft geen psycho-diploma, maar behandelt wel complexe aandoeningen als PTSS, relatieproblemen, seksueel misbruik en tinnitus. Ook bij kinderen.