UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 02 december 2021

Cees Renckens te gast bij Uitgedokterd

Cees Renckens vertelt in aflevering 7 van Uitgedokterd hoe hij tegen de kwakzalverij ten strijde is gaan trekken.

Cees Renckens te gast bij Uitgedokterd

Acupunctuur? Homeopathie? Kruidenmengsels? Daar hoef je niet mee aan te komen bij onze volgende gast in Uitgedokterd. In deze zevende aflevering interviewen wij dr. Cees Renckens, een voormalig gynaecoloog die maar liefst 23 jaar lang een strijd tegen kwakzalverij heeft gevoerd. Door zijn scherpe en felle commentaren op TV werd hij ook wel bekend als de anti-kwakzalverkoning. Je hoort hoe Cees als jonge tropenarts in Afrika voor het eerst in aanraking kwam met alternatieve geneeskunde en hoe hij als gynaecoloog in Nederland de alternatieve geneeskunde zag opbloeien. Daarnaast vertelt hij over welke risico’s modeziektes met zich meebrengen, hoe jonge artsen om kunnen gaan met modeziektes en waarom ‘baat het niet dan schaadt het niet’ zeker niet altijd opgaat bij kwakzalverij. Cees is voor zijn bijdragen aan de medische wereld geridderd.

Beluister de aflevering van Uitgedokterd hier.

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

podcasts - 14 februari 2024

Cees Renckens was te gast bij de podcast Op je gezondheid om te praten over kwakzalveritus, ook wel 'kwakzalverij' genoemd.

tijdschrift - 15 januari 2024

Hoe om te gaan met misinformatie? Piet Borst gaat daarop in aan de hand van twee nieuwe boeken.

shop - 24 december 2023

Het boek 'Met het vizier op Kackadoris' van Cees Renckens is in vierde druk beschikbaar. Nieuwe leden krijgen het boek gratis.