UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 05 maart 2018

Canadese homeopathie-opleiding geschrapt na maatschappelijke druk

Buitenlandrubriek met o.a.: Canadese homeopathie-opleiding geschrapt na flinke druk / Complotdenkers sneller sceptisch over vaccinaties.

Canadese homeopathie-opleiding geschrapt na maatschappelijke druk

Iedere maand plaatst de Vereniging tegen de Kwakzalverij een overzicht van ontwikkelingen in het buitenland. In deze aflevering: Canadese homeopathie-opleiding geschrapt na maatschappelijke druk / Complotdenkers zijn sneller sceptisch over vaccinaties / Amerikaanse chiropractor schuldig aan fraude en misleiding.

Canada: Homeopathie-opleiding geschrapt na maatschappelijke druk

Georgian College in Ontario heeft bekendgemaakt dat het een driejarige homeopathie-opleiding toch zal schrappen. Eerder hield het bestuur wel aan de opleiding vast, ondanks flinke kritiek van wetenschappers en dokters uit heel Canada. Maar nadat de druk om met de pseudowetenschappelijke opleiding te stoppen verder werd opgevoerd, maakte de school in een statement bekend dat de opleiding geschrapt zou worden. Lees meer bij CBC. 

Verenigde Staten: Complotdenkers zijn sneller sceptisch over vaccinaties

Uit onderzoek van de American Psychological Association blijkt dat mensen die geloven in complottheorieën sneller sceptisch over vaccinaties zijn. De studie is uitgevoerd onder meer dan 5000 mensen, verspreid over 24 landen en gepubliceerd in Health Psychology. Matthew Hornsey, een van de hoofdonderzoekers: “Vaccinaties behoren tot de hoofdredenen waarom mensen dertig jaar langer leven dan honderd jaar geleden. Daarom is het fascinerend om te achterhalen waarom sommige mensen er zo bang voor zijn.” Lees meer bij Medical Xpress

Verenigde Staten: Chiropractor schuldig aan fraude en misleiding

Chiropractor James Martin uit Sacramento heeft zich in advertenties en in contact met patiënten uitgegeven voor dokter zonder daar de juiste papieren voor te hebben. Daarmee heeft hij patiënten misleidt. Ook heeft hij onterecht hoge rekeningen verstuurd voor zijn adviezen. Martin droeg een doktersjas tijdens ‘infomercials’ en claimde schildklieraandoeningen te kunnen genezen. Martin heeft inmiddels schuld bekend, moet een boete aan zijn patiënten betalen én een jaar de gevangenis in. Lees meer in The Sacramento Bee.

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 23 februari 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Vraag naar Australische wichelroede-lopers neemt toe / Welke therapie gaat homeopathie-liefhebber Koning Charles gebruiken?

artikelen - 25 januari 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Homeopathie niet meer vergoed in Duitsland / Amerikaanse verloskundige gaf 1500 kinderen nep-vaccinaties.

artikelen - 25 december 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: Hoofd van gezondheidszorg voor de Britse Royals is pro-homeopathie / Nepdokter gearresteerd die het gemunt had op “goedgelovige” Mexicanen.