UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 29 april 2024

Canadees medium veroordeeld wegens miljoenenfraude

Buitenlandrubriek met o.a.: Canadees medium veroordeeld wegens miljoenenfraude / Australiërs meest geneigd om gezondheidsadvies op TikTok te geloven.

Canadees medium veroordeeld wegens miljoenenfraude

Foto: Fraude door een 'helderziende'. Bron: Pixabay

Iedere maand plaatst de Vereniging tegen de Kwakzalverij een overzicht van ontwikkelingen in het buitenland. In deze aflevering: Canadees medium veroordeeld wegens miljoenenfraude / Australiërs meest geneigd om gezondheidsadvies op TikTok te geloven / Australische natuurgenezer mag geen behandelingen meer bij kanker aanraden / Cubaanse overheid ziet heil in homeopathie.

Canadees medium veroordeeld wegens miljoenenfraude

De Canadees-Fransman Practice Runner (57) is veroordeeld wegens een miljoenenfraude. Hij heeft 1,3 miljoen Amerikanen in totaal 175 miljoen dollar afhandig gemaakt. Runner verstuurde twintig jaar lang brieven naar zijn slachtoffers waarin hij hen een vruchtbare toekomst beloofde als ze geld naar hem over zouden maken voor een “astrale helderziende-voorspelling”. Runner sluisde zijn inkomsten via een bedrijvenstructuur met bedrijven in Hong Kong en Canada weg. De Amerikaanse autoriteiten zaten al tien jaar achter hem aan. Hij is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf.
Lees meer bij India Today.

Australiërs meest geneigd om gezondheidsadvies op TikTok te geloven

Uit onderzoek van MyFitnessPal in samenwerking met onderzoekers van de Dublin City University Business School is gebleken dat Australiërs het meest geneigd zijn gezondheidsadvies van influencers op het sociale medium TikTok te geloven. Uit het onderzoek bleek dat 9 van de 10 Australiërs meer dan eens advies van een TikTokker hadden opgevolgd. Over het algemeen zeiden 42 procent van de Australiërs voedings- en wellness-advies dat ze op TikTok tegenkwamen, te geloven. In het Verenigd-Koninkrijk is dat 39 procent, in de VS 35 procent en in Canada 25 procent. De meest populaire trends zijn het eten van een rouwe wortelsalade om hormonen te balanceren, het doen van een ‘detox’ om af te vallen, het eten van specifiek voedsel om buikvet te verbranden en het drinken van slawater om in slaap te vallen. Uit de analyse van 67.000 TikTok-video’s kwam ook dat slechts 2,1 procent overeenkomt met officiële wetenschappelijke voedingsadviezen en -richtlijnen.
Lees meer bij The New Daily.

Australische natuurgenezer mag geen behandelingen meer bij kanker aanraden

Dr Karl ‘Horst’ Poehlmann uit het Australische Barossa Valley mag geen behandelingen meer aanbieden aan kankerpatiënten. Hoewel hij afgestudeerd arts is, biedt Poehlmann ook alternatieve therapieën aan die niet evidence based zijn, zoals speciale diëten en ozontherapie (een therapie die vaker door kwakzalvers ingezet bij kanker). Hij maakt daar ook reclame mee en doet claims die niet kloppen. Daarom mag hij geen patiënten meer behandelen.
Lees meer bij ABC News.

Cubaanse overheid ziet heil in homeopathie

Als het aan de Cubaanse overheid ligt, dan passen artsen, tandartsen en ook dierenartsen homeopathie toe om zieke Cubanen en hun dieren te behandelen. Het ministerie van Volksgezondheid heeft een departement dat is gewijd aan Natuurlijke en Traditionele Geneeswijzen en het hoofd van dat departement stelt dat Cubanen al veel baat hebben gehad bij homeopathie. Ondertussen is nog nooit bewezen dat homeopathie werkt.
Lees meer bij Plenglish.

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 25 maart 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Vier op de tien Zweden geloven in paranormale zaken / Indiaas ayurvedisch topmerk mag geen reclame meer maken.

artikelen - 23 februari 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Vraag naar Australische wichelroede-lopers neemt toe / Welke therapie gaat homeopathie-liefhebber Koning Charles gebruiken?

artikelen - 25 januari 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Homeopathie niet meer vergoed in Duitsland / Amerikaanse verloskundige gaf 1500 kinderen nep-vaccinaties.