UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 25 april 2019

GoFundMe blokkeert giften voor dubieuze kankerbehandelingen

Buitenlandrubriek met o.a.: GoFundMe blokkeert giften voor dubbelzinnige kankerbehandelingen / Yahya Jammeh stal 322 miljoen euro.

GoFundMe blokkeert giften voor dubieuze kankerbehandelingen

Iedere maand plaatst de Vereniging tegen de Kwakzalverij een overzicht van ontwikkelingen in het buitenland. In deze aflevering: GoFundMe blokkeert giften voor dubieuze kankerbehandelingen / Harder optreden tegen homeopathische ‘alternatieven’ voor vaccins in Canada / Industrie voor homeopathische middelen groeit door komende jaren / Gambiaanse president en kwakzalver Yahya Jammeh stal 322 miljoen euro / Twee kikkergenezers geweerd uit meerdere Australische staten.

Mondiaal: GoFundMe blokkeert giften voor dubieuze kankerbehandelingen

De wereldwijd gebruikte crowdfunding website GoFundMe.com heeft bekend gemaakt dat ze verschillende campagnes heeft geblokkeerd waarbij gepoogd werd geld op te halen voor dubieuze kankerbehandelingen in een Duitse kliniek. Het gaat om de Hallwang Kliniek in Dornstetten waar onder meer ozontherapie en vitamine-infusen worden aangeboden.
Lees meer in The Hill

Canada: Harder optreden tegen homeopathische ‘alternatieven’ voor vaccins

Het ministerie van Volksgezondheid van Canada heeft bekend gemaakt dat ze harder wil optreden tegen homeopathische middelen die volgens alternatieve genezers goede vervangers van vaccinaties zouden zijn. Het land kampt met een toename van het aantal gevallen van mazelen doordat antivaxers denken dat vaccinaties slecht zijn.
Lees meer bij CBC

Mondiaal: Industrie voor homeopathische middelen groeit door komende jaren

Uit onderzoek van Zion Market Research blijkt dat de industrie voor homeopathische middelen tot in 2024 hard gaat doorgroeien en een omzet van 16 miljard dollar (omgerekend 14,3 miljard euro) gaat halen. Volgens het rapport zijn er veel groeimarkten aan te wijzen: de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, China, Japan, India, Brazilië en ook landen in het Midden-Oosten en Afrika.
Lees meer bij Industry News Center

Gambia: President en kwakzalver Yahya Jammeh stal 322 miljoen euro

Na een onderzoek van twee jaar heeft de Gambiaanse minister van Justitie bekend gemaakt dat de voormalige president Yahya Jammeh omgerekend 322 miljoen euro uit de staatskas heeft gestolen gedurende de 22 jaar dat hij aan de macht was. Jammeh kwam door een staatsgreep aan de macht. Hij was vermaard om zijn kwakzalverij. In 2009 liet hij bijvoorbeeld honderden mensen opsluiten omdat ze middels hekserij zijn moeder zouden hebben gedood.
Lees meer op HLN.

Australië: Twee kikkergenezers geweerd uit meerdere staten

In Zuid-Australië en Victoria zijn twee kikkergenezers niet meer welkom. Deze kwakzalvers bieden behandelingen aan met gif van kikkers uit het Amazonegebied. Nadat een vrouw overleed, is er een onderzoek naar hen ingesteld.
Lees meer bij ABC.

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 25 juni 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Britse dokter verliest bevoegdheid wegens aanbevelen geluidtherapie / Oplichters proberen geld te verdienen aan Ozempic-hype.

artikelen - 27 mei 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Amerikaanse verpleegkundige beboet voor vervalsen van vaccinatiebewijzen / ‘Meatfluencers’ staan een dieet van alleen maar vlees voor.

artikelen - 29 april 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Canadees medium veroordeeld wegens miljoenenfraude / Australiërs meest geneigd om gezondheidsadvies op TikTok te geloven.