UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 23 september 2019

Britse Koninklijke apotheek verkoopt pillen met gruis Berlijnse Muur

Buitenlandrubriek met o.a.: Google zal geen advertenties meer plaatsen voor stamceltherapie / Acupuncturist perforeert longen van vrouw.

Britse Koninklijke apotheek verkoopt pillen met gruis Berlijnse Muur

Iedere maand plaatst de Vereniging tegen de Kwakzalverij een overzicht van ontwikkelingen in het buitenland. In deze aflevering: Britse Koninklijke apotheek verkoopt pillen met gruis van Berlijnse Muur / Canadese claims rond geurtherapie kloppen niet / FDA waarschuwt bedrijf dat producten van navelstreng(bloed) verkoopt / Google zal geen advertenties meer plaatsen voor stamceltherapie / Acupuncturist perforeert longen van vrouw.

Groot-Brittannië: Koninklijke apotheek verkoopt pillen met gruis van Berlijnse Muur

Ainsworths, de apotheek die zich sinds 1980 ‘Koninklijk’ mag noemen en ook de medicatie van de Prince of Wales verzorgt, is in opspraak geraakt. Ainsworths verkoopt namelijk pillen waarin gruis van de Berlijnse muur is teruggevonden. Een grote pot kost 114 pond (omgerekend 128 euro). De pillen zouden helpen tegen astma en depressie, maar dat is nooit bewezen.
Lees meer in The Telegraph.

Canada: Claims rond geurtherapie kloppen niet

Kan het ruiken van ‘essentiële oliën’ uw dna repareren, uw energievelden herstellen of uw zenuwen in balans houden? Als u het aan de producenten van deze oliën vraagt, dan is het antwoord ‘ja’. Maar het zijn claims die nooit bewezen zijn. Een massage met een geurende olie kan wél een ontspannend effect hebben.
Lees meer op Canada.com.

Verenigde Staten: FDA waarschuwt bedrijf dat producten van navelstreng(bloed) verkoopt

De Amerikaanse Food and Drug Administration heeft het Californische bedrijf Stemcell Inc uit San Juan Capistrano gewaarschuwd omdat het producten vervaardigt en verkoopt die zijn gemaakt van het bloed uit navelstrengen en de navelstreng zelf. Deze producten worden aangeboden als een soort stamceltherapie en zijn niet door de FDA goedgekeurd. Twintig andere bedrijven die dergelijke producten maken, zijn ook op de vingers getikt.
Lees meer bij op de website van de FDA.

Verenigde Staten: Google zal geen advertenties meer plaatsen voor stamceltherapie

Google heeft bekend gemaakt niet meer in zee te gaan met bedrijven die reclames willen plaatsen voor stamceltherapieën. De bedrijven claimen daarmee alles te kunnen genezen, van zere heupen tot Alzheimer. Volgens Google zijn er steeds meer bedrijven die misbruik proberen te maken van de goedgelovigheid van patiënten door deze onbewezen therapieën aan te bieden. Omdat ze schadelijk voor de gezondheid kunnen zijn, vindt Google het belangrijk de reclames niet meer weer te geven.
Lees meer bij The Washington Post.

Nieuw-Zeeland: Acupuncturist perforeert longen van vrouw

Een Nieuw-Zeelandse acupuncturist heeft per ongeluk beide longen geperforeerd van een vrouw. De 33-jarige vrouw had last van haar arm en pols waarna de acupuncturist besloot om naalden rond de schouder te zetten. Een van acupunctuur-insteekpunten heet Gallbladder 21 en zit gevaarlijk dicht bij de bovenste aanhechtingspunten van de longen. De naald kwamen beiderzijds in de longen terecht waarna ze klapten. De vrouw overleefde de calamiteit.
Lees meer bij Live Science.

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 25 juni 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Britse dokter verliest bevoegdheid wegens aanbevelen geluidtherapie / Oplichters proberen geld te verdienen aan Ozempic-hype.

artikelen - 17 januari 2024

De bijscholingscursus ‘completere’ tandarts van bedrijf Bio-basics stroomt over van kwakzalverij zoals acupunctuur en ozontherapie.

tijdschrift - 15 januari 2024

Symposiumverslag: Mogelijkheden en beperkingen van fysiotherapie.