UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 25 mei 2022

Amerikaans medisch genootschap gaat met misinformatieprotocol werken

Buitenlandrubriek met o.a.: Amerikaans medisch genootschap gaat met misinformatieprotocol werken.

Amerikaans medisch genootschap gaat met misinformatieprotocol werken

Iedere maand plaatst de Vereniging tegen de Kwakzalverij een overzicht van ontwikkelingen in het buitenland. In deze aflevering: Amerikaans medisch genootschap gaat met misinformatieprotocol werken / Amerikaans CfI start Office of Consumer Protection from Pseudoscience / Politie van het Britse Lancashire waarschuwt inwoners voor nep-coronamedicijn / Republikeinse Senaatskandidaat in Atlanta promootte dubieuze middelen / Canadese dokter op non-actief gezet na voorschrijven Ivermectin bij corona / Nieuw congres ECSO in september.

Verenigde Staten: Medisch genootschap gaat met misinformatieprotocol werken

De Federation of State Medical Boards (FSMB) heeft tijdens haar jaarvergadering een protocol aangenomen waarmee ze misinformatie wil tegengaan. In het protocol staan aanbevelingen waarmee medische raden van bestuur rekening kunnen houden als ze hun beleid vaststellen waarmee ze ‘best practices’ willen bewerkstelligen.
Lees meer bij Medpage Today.

Verenigde Staten: CfI start Office of Consumer Protection from Pseudoscience

Het Center for Inquiry, de onderzoekstak van het Committee for Skeptical Inquiry (CSI), heeft een Office of Consumer Protection from Pseudoscience in het leven geroepen. Het bureau gaat zich bezighouden met de bescherming van consumenten tegen de kwalijke gevolgen van kwakzalvers, natuurgeneeskundigen en charlatans.
Lees meer bij het CfI.

Groot-Brittannië: Politie Lancashire waarschuwt inwoners voor nep-coronamedicijn

De politie van Lancashire heeft inwoners gewaarschuwd voor nep-medicijnen tegen Covid-19. De pillen worden onder de naam Pfizer aangeboden en zouden een alternatief zijn voor de Corona-vaccinaties. Criminelen zitten achter de verspreiding van de pillen die verder geen werkzame stoffen bevatten.
Lees meer bij de Blackpool Gazette.

Verenigde Staten: Republikeinse Senaatskandidaat in Atlanta promootte dubieuze middelen

Herschel Walker, de Republikeinse Senaatskandidaat in Atlanta, blijkt allerlei middelen te hebben gepromoot waarvan de medische werking niet bewezen was. Walker is een voormalige American Football-speler die na zijn sportcarrière geld heeft geprobeerd te verdienen aan zijn afgetrainde voorkomen door alternatieve producten te omarmen.
Lees meer bij The Atlanta Journal-Constitution.

Canada: Dokter op non-actief gezet na voorschrijven Ivermectin bij corona

Een Canadese dokter in Ontario is op non-actief gezet nadat hij het middel Ivermectin voorschreef tegen Covid-19. Dat deed hij bij een undercoverjournalist. Ivermectin is een antiworm middel uit de diergeneeskunde. Niet is aangetoond dat het werkt tegen het coronavirus.
Lees meer bij The Star.

Europa: Nieuw ECSO-congres in september 2022

Het nieuwe congres van European Council of Sceptican Organizations (ECSO) zal van 9-11 september plaatsvinden in Wenen. Het programma is inmiddels bekendgemaakt.
Bekijk het programma op de website van ECSO.

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 27 mei 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Amerikaanse verpleegkundige beboet voor vervalsen van vaccinatiebewijzen / ‘Meatfluencers’ staan een dieet van alleen maar vlees voor.

tijdschrift - 15 januari 2024

Lees het NTtdK 2023, nr 3 integraal, met oa: alles over het afgelopen jaarsymposium, boekrecensies en meer.

artikelen - 25 november 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: artikel over de werking van homeopathie bij ADHD ingetrokken / Vaginale crème als anticonceptie moet direct van Amerikaanse markt.