UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 30 april 2009

Encyclopedie: Kervran, Corentin Louis (1901-1983)

Frans auteur van A la découverte des transmutations biologiques (1962, vertaald als Biological transmutations, 1962), waarin hij beweert dat er tijdens de spijsvertering transmutaties optreden, waarbij het ene element in het andere wordt omgezet (*alchimie)

Encyclopedie: Kervran, Corentin Louis (1901-1983)

Kippen, zo luidt een van zijn indrukwekkender voorbeelden, maken de voor de schaal van hun eieren benodigde calcium zélf aan door atomen silicium met koolstof te combineren, of kalium met waterstof. Kervran zwijgt over de vrijkomende fusie-energie (duizenden kilowattuur per ei) die ruimschoots genoeg is om de kip te braden tijdens het leggen van eieren. Mensen met kalkgebrek zouden om soortgelijke redenen ook beter kalium en ‘organisch silicium’ kunnen slikken. Misschien heeft Kervran over het hoofd gezien dat vogels de kalk voor hun eieren aan hun botten kunnen onttrekken. Zijn voorschriften voor correct experimenteren omvatten onder andere de aanbeveling vooral gebruik te maken van niet-zuivere stoffen, en gedestilleerd water te vervangen door Evian-bronwater. Hij heeft nog samengewerkt met George Oshawa (1893-1966), de grondlegger van de *macrobiotiek.

Literatuur
Malcolm, B., en P. Garnock-Jones, ‘Cold fusion chicken’, Skeptical Inquirer 1992, vol. 16 (2), p. 122-124; reacties vol. 17 (1), p. 93-96, vol. 17 (3), p. 339 en vol. 17 (4), p. 453-454.
Raso, J., Mystical diets. Paranormal, spiritual and occult nutrition practices. Buffalo, 1993.

Uit: Tussen Waarheid en Waanzin: een encyclopedie der pseudo-wetenschappen, door Marcel Hulspas en Jan Willem Nienhuys (vierde herziene druk, De Geus, 2002).

Naschrift november 2009
Over Kervran is ook een Wikipedia-artikel verschenen met veel informatie, en op internet is nog aanzienlijk veel meer te vinden. Voor diverse van de hierboven genoemde bezwaren had hij oplossingen bedacht. Hij is niet de enige die meende dat kernreacties in levende organismen voorkomen. De bedenker van het Papimi-apparaat (‘Lotje’) waarmee Millecam zichzelf in de laatste fase van haar leven ten huize van Jos K. behandelde, had het idee dat met het apparaat de Kervran-reactie natrium plus zuurstof wordt kalium kan worden omgedraaid, wat dan nuttige extra zuurstof op zou leveren. Meer hierover op de site van het genie in kwestie, Panos T. Pappas.

 

 

 

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

behandelwijzen - 20 januari 2015

Voor de geschiedschrijving: macrobiotiek-goeroe Michio Kushi, Japanner van origine, is eind december in Boston overleden aan alvleesklierkanker.

behandelwijzen - 20 september 2014

De meeste cursussen van het Kushi Institute of Europe aan de Weteringschans in Amsterdam zijn afgelast, blijkt uit de website. De reden is simpel: oprichter/eigenaar/ cursusleider Adelbert Nelissen is begin september overleden, op 65-jarige leeftijd, tamelijk onverwacht aan een hartritmestoornis.

encyclopedie - 13 september 2010

(Hongaars: Béres Csepp): mineralensupplement.