Symposium 2023Fysiotherapie en de grens met niet-reguliere behandelwijzen

Schrijf u nu in
Door: Ronald van den Berg | Geplaatst: 08 januari 2015

Waarschuwing voor bedelbrief “kankerfonds”

Onder het motto “Regulier + Complementair, 1+1=3” voert SNFTK (Stichting Nationaal Fonds Tegen Kanker) rond de jaarwisseling weer actie met een Nieuwsbrief, waarin u gevraagd wordt geld te storten.

Waarschuwing voor bedelbrief “kankerfonds”

Het is een look alike kankerfonds en het voert zelfs een logo dat enigszins lijkt op het logo van het vertrouwde KWF (Koningin Wilhelmina Fonds). 

SNFTK steunt een voedingsonderzoek op de VU en maakt zich vooral sterk voor kwakzalverij

In de recente nieuwsbrief spreekt Lon Claassen (de directeur) u aan alsof u een vaste donateur bent, dat grenst aan misleiding. U bent dat waarschijnlijk niet en Lon speelt in op uw verwarring: hij heeft meteen maar een machtigingsformulier bijgestuurd om uw bankrekening periodiek door hem te laten plunderen.

Als u liever geen kwakzalverij ondersteunt, vergewis u dan op hun website en bekijk dan vooral de video waarop de voormalige Haarlemse huisarts, natuurarts en homeopaat Moolenburgh te zien is. Moolenburgh is bij onze vereniging bekend.

Ronald van den Berg

G.R. (Ronald) van den Berg (geb. 1939 in Indonesië) deed artsexamen in 1965. Gespecialiseerd als zenuwarts, met name voor de psychiatrie (1970). Tevens opgeleid als psychoanalyticus (1976).
Aanvankelijk gedeeltelijk universitair werkzaam (1970-1983) o.m. als hoofd Polikliniek, als universitair docent sexuologie en als supervisor Sexuologische Werkgroep Wilhelmina Gasthuis. 
1972-1989 bestuurder (o.m. voorzitter) van de Ned. Ver. voor Psychiatrie.
1976-1994 geneesheer-directeur psychiatrische instellingen, aanvankelijk gecombineerd met opleiderschap; tevens supervisor individuele psychotherapie, sexuologie en partnerrelatietherapie.
Sedert 1994 arbeidsgerelateerde consultatie en advisering aan individueel werkende professionals, maatschappen en zorginstellingen, tevens praktijk voor psychiatrische psychotherapie (individueel en partnerrelatietherapie).

Gerelateerde artikelen

artikelen - 01 juli 2014

In zijn persbericht van 27 mei 2014 noemde Pluut de uitspraak van de Amsterdamse rechter nog een ‘belangrijke overwinning’. Hij legde in dat bericht grote nadruk op de ons opgelegde rectificaties, maar vindt deze bij nadere beschouwing – net als de VtdK – van ondergeschikt belang en kennelijk in het niet vallen vergeleken met het afwijzen van vrijwel al zijn overige eisen.

artikelen - 27 mei 2014

De Vereniging tegen de Kwakzalverij heeft in een kort geding aangespannen door de Haagse zakenman Pluut grotendeels gelijk gekregen.

artikelen - 21 december 2013

Ik heb het altijd als een van mijn grootste prestaties op het gebied van de kwakzalverijbestrijding beschouwd, de ontmaskering van een drietal nieuwe ‘charitatieve’ gezondheidsfondsen in 2000, maar hield aan die prestatie tegelijkertijd een bittere nasmaak over omdat ik er nooit achter was gekomen wie toch het meesterbrein achter deze trucendoos was.