UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: Catherine de Jong | Geplaatst: 28 april 2011

Een nieuwe lente, een nieuwe therapie: Kleurenpunctuur!

Toen ik recent iets over kleurenpunctuur las, dacht ik eerst aan een verlate 1 aprilgrap.

Even googelen levert echter de website www.kleurenpunctuur.nl op met een lijst van vrolijk ogende kleurenpuncturisten. De meesten zijn multitalenten, die naast kleurenpunctuur ook andere technieken beheersen zoals de Kirlian-fotografie (voor de diagnose natuurlijk), Aurareading & Chakrahealing, Voetreflexologie, Bach Bloesem Remedies en Reiki.

U vraagt zich af hoe het werkt? Nou gewoon: de behandelaar heeft een soort zaklantaarntje met een puntvormig gekleurd lichtje dat op een acupunctuurpunt gezet kan worden en zie, al uw gezondheidsklachten verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ik citeer de website: “Kleurenpunctuur werkt bij lichamelijke en geestelijke klachten, zoals hoofdpijn, rugklachten, depressie, leerproblemen, stress, burn-out. Ook zijn er behandelingen om pijn te “verlichten”, de weerstand te versterken, maar ook om licht te laten vallen op wie je in wezen bent.
Behalve gekleurd licht gebruikt de therapeut soms ook speciaal geslepen kristallen.
De behandelingen worden door de meeste ziektekostenverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed”

Wilt u zich verdiepen in deze materie? Er zijn belangwekkende artikelen verschenen in tijdschriften zoals Onkruid en het Vakblad voor de Natuurgeneeskundige. Bent u toe aan een nieuwe wending in uw carrière? Mooi, want de cursussen van het Instituut voor Kleurenpunctuur zijn toegankelijk voor iedereen. Het examen kleurenpunctuur is dit jaar al geweest in februari, maar volgend jaar komt er ongetwijfeld een nieuwe kans. Of is deze website toch een nog niet ontdekte 1 aprilgrap?

Catherine de Jong

Gerelateerde artikelen

page - 27 september 2009

Een arrogante bioresonantietherapeute maakt een schizofreniepatiënt wijs dat die niet schizofreen is.

behandelwijzen - 25 september 2006

Voetreflextherapie is een oude behandeling, volgens de aanhangers zelfs ouder dan acupunctuur.

behandelwijzen - 05 februari 2006

Menopauzale klachten zoals opvliegers en emotioneel onwelbevinden komen voor bij het merendeel van de vrouwen in de menopause, maar ook bij mensen die hormonen gebruiken. Oestrogeen kan deze klachten verminderen maar kan niet altijd worden voorgeschreven. Daarom zoekt een aanzienlijk deel van de patiënten (76%) heil in alternatieve geneeswijzen. Naast reflexologie en magneettherapie zijn homeopathie […]