Vereniging vraagt inspectie op te treden tegen therapeut Valstar

De man houdt zich niet aan het advies dat de inspectie hem heeft gegeven, blijkt uit twee klachten die de VtdK heeft gekregen.

Een inspecteur van de IGZ heeft de orthomoleculair arts in 2008 in een brief nadrukkelijk gewezen ‘op zijn professionele verantwoordelijkheden waarbij hem is gewezen op verschillende relevante (tucht)rechtelijke uitspraken en de Gedragsregel ‘De arts en niet-reguliere behandelwijzen’ van de KNMG”.

Een echtgenote van een kankerpatiënt heeft recentelijk haar beklag gedaan bij de Vereniging. Valstar heeft geïntervenieerd in de reguliere behandeling, is haar klacht. ‘Meneer’, u had die chemotherapie helemaal niet hoeven volgen als u direct bij mij was gekomen’, oordeelde de therapeut in een gesprek met de patiënt. Zijn vrouw doet hier verslag over op de website. Valstar zadelde een andere patiënt op met peperdure maar onwerkzame voedingssupplementen.

Op basis van beide klachten heeft de VtdK de inspectie verzocht Valstar aan te pakken. Zo zou de IGZ het Medisch Tuchtcollege om een oordeel kunnen vragen over de handelwijze van Valstar, suggereert de VtdK. Ook heeft de inspectie de bevoegdheid de praktijk van de man direct te sluiten, schrijft de vereniging in haar brief aan de IGZ.

Nederlands Tijdschrift tegen de Kwakzalverij

Schrijf je in en ontvang het Nederlands Tijdschrift tegen de Kwakzalverij (NTtdK).

Word lid east
Kwakzalverij