UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: Frits van Dam | Geplaatst: 14 augustus 2006

Nederland loopt achter

Waarom krijgen therapeutic touchers (handopleggers), aroma- en fytotherapeuten niet de plaats in de gezondheidszorg die ze toekomt?Dat vragen tien Nederlandse instituten verenigd in het Forum Complementaire zorg, zich in een recent uitgekomen rapport af. Want heeft het Van Praag Instituut niet tot heil van veel patiënten duizenden verpleegkundigen de kunst van het handopleggen bijgebracht en […]

Waarom krijgen therapeutic touchers (handopleggers), aroma- en fytotherapeuten niet de plaats in de gezondheidszorg die ze toekomt?
Dat vragen tien Nederlandse instituten verenigd in het Forum Complementaire zorg, zich in een recent uitgekomen rapport af. Want heeft het Van Praag Instituut niet tot heil van veel patiënten duizenden verpleegkundigen de kunst van het handopleggen bijgebracht en heeft het Helen Dowling Instituut (HDI) niet door twee studenten laten uitzoeken hoe heilzaam gezichtsmassage kan zijn? Lees meer…

Frits van Dam

dr. F.S.A.M. van Dam is als psycholoog verbonden aan het Nederlands Kanker Instituut/Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis en als bijzonder hoogleraar aan de afdeling Klinische Psychologie, FMW, Universiteit van Amsterdam.

Gerelateerde artikelen

artikelen - 10 februari 2020

V&VN, de beroepsorganisatie voor verpleegkundigen, geeft punten voor cursussen Therapeutic Touch, een vorm van strijken met de hand.

tijdschrift - 29 juni 2015

De VtdK kreeg veel vragen over de achtergrond van Martine Busch, docent Therpautic Touch.

behandelwijzen - 26 mei 2015

Het is even schrikken: Viola Holt-Van Emmenes, dochter van een echte chemische ingenieur uit Delft (en eens sportverslaggever), kan genezen en als dat moet kan ze dat ook op afstand.