UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek

Orthomoleculaire behandelwijzen: medisch wetenschappelijk verantwoord?

Na het bezoek aan uw website twijfel ik; het lijkt erop dat de geneeskundige werking van deze alternatieve geneeswijze wetenschappelijk nooit is bewezen, heb ik dat goed begrepen? Ik dacht door als zoekwoorden bij Google: “internist orthomoleculair” op te geven, het allemaal wel medisch wetenschappelijk verantwoord zou zijn. Volgens uw website is dat dus niet zo, graag zie ik uw reactie tegemoet.

V.T.

 

Antwoord webredactie

Hartelijk dank voor uw lovende woorden.

Uw twijfel aan de werkzaamheid van orthomoleculaire behandelwijzen is terecht. Als u in Google ‘orthomoleculaire’ intoetst en alleen voor Nederlandse sites kiest, vindt u niet minder dan 8710 pagina’s. Dat moet een mens al achterdochtig maken. Als u dan naar die pagina’s kijkt, dan blijken de meeste u iets te willen verkopen. Voor de theorie achter de orthomoleculaire behandelwijze bestaat geen enkel deugdelijk wetenschappelijk bewijs. Het is gewoon een verzinsel. Onvervalste kwakzalverij dus. Niet doen, is ons advies.

Als u nog verder overtuigd wilt worden, moet u eens kijken op de website van onze Amerikaanse collega’s: www.quackwatch.com . Typ in het zoekkader ‘orthomolecular’ en u vindt een hele reeks artikelen over dit onderwerp.
Rob Koene

 

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

Nederlands Tijdschrift tegen de Kwakzalverij

Schrijf je in en ontvang het Nederlands Tijdschrift tegen de Kwakzalverij (NTtdK).

Word lid east
Kwakzalverij