UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek

Objectieve informatie over vaccinatie

Jullie zijn beiden heel overtuigend over jullie gedachten, maar geen van beide kan mij ook daadwerkelijk overtuigen. Waar kan ik informatie vinden van mensen die voor beide geneeswijzen openstaan, zodat ik echt goed kan beslissen over het vaccineren van mijn kind?
P. V.

Antwoord webredactie
De informatie die u op de website van onze vereniging over vaccinatie kunt vinden, is gebaseerd op de objectieve gegevens die komen uit het wetenschappelijk onderzoek in de hele wereld verricht naar het nut en de bijwerkingen van vaccinaties. Als u het trefwoord ‘vaccinatie’ intypt op de site, vindt u alles wat we hierover hebben geschreven. We hebben aan dit onderwerp met enige regelmaat aandacht besteed, omdat het vooral door de activiteiten van de NVKP steeds opnieuw in discussie komt. De meest betrouwbare bron voor Nederland is de informatie die komt vanuit het Rijksvaccinatieprogramma. U kunt hiervoor het beste kijken naar de bespreking op onze website door Dr. Geerling van twee artikelen uit het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde (een objectieve informatiebron voor Nederlandse artsen). Daar kunt u ook lezen wat de gevaren zijn van niet-vaccineren niet alleen voor uw kind, maar ook voor de Nederlandse bevolking als geheel, omdat de kans op epidemieën aantoonbaar stijgt als in een bevolking veel mensen niet gevaccineerd worden. Dr. Schellekens zegt dan ook terecht in zijn column in de Volkskrant dat artsen die verbonden zijn aan de NVKP tuchtrechtelijk vervolgd zouden moeten worden.

Niemand ontkent dat vaccinaties bijwerkingen kunnen hebben. Maar deze zijn bijna altijd gering. Ernstige bijwerkingen zijn heel zeldzaam. De NVKP vertelt u ook dat allerlei chronische ziekten kunnen ontstaan als gevolg van vaccinaties. Deze beweringen berusten op onbetrouwbare informatie of het zijn regelrechte leugens. Daar zijn wij extra fel op, omdat de NVKP de volksgezondheid hiermee in gevaar brengt. Ik kan toch niet aannemen dat u uw kind alleen wilt laten vaccineren als de vaccins 100% zeker geen enkele bijwerking zouden hebben. U moet het gevaar van niet-vaccineren van uw kind afwegen tegen de kleine kans op een bijwerking. Als u dat niet doet, zou u eigenlijk ook moeten weigeren om bij een ernstige longontsteking penicilline of een ander antibioticum te nemen, want al deze middelen hebben ook milde en, in zeldzame gevallen, zelfs ernstige bijwerkingen. En om het nog wat populairder te zeggen, dan moet u ook onmiddellijk stoppen met autorijden, want daar is het kleine risico op een dodelijk ongeval ook altijd aanwezig.

P.S. De schrijfster liet ons nog weten dat ze na lang twijfelen besloten had haar zoontje toch te laten vaccineren. Gelukkig maar!

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

 

Nederlands Tijdschrift tegen de Kwakzalverij

Schrijf je in en ontvang het Nederlands Tijdschrift tegen de Kwakzalverij (NTtdK).

Word lid east
Kwakzalverij