Het tijdschrift Medisch Dossier over vaccinatie

Wij ontvingen van een huisarts onderstaande kopie van een melding aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Wij zijn mét de inzender erg benieuwd naar de reactie van IGZ.

 

Geachte Inspectie,

Via een nieuw (antroposofisch georiënteerd) lid in de familie ben ik geattendeerd op een tijdschrift dat al vanaf 1999 vanuit Engeland naar Nederland is overgekomen genaamd Medisch Dossier: Wat artsen je niet vertellen, Uitgeverij Ode, Postbus 2402, 3000 CK Rotterdam. In Jaargang 8, juni 2006 staat een vertaling/compilatie van delen van een Amerikaanse bestseller van Lynne McTaggart en een stuk met een onbekende (Nederlandse?) schrijver. Hierin word gesuggereerd dat vaccineren vrijwel altijd tot ernstige nadelen/bijwerkingen leidt bij jouw baby, er geen voordelen meer zijn om te vaccineren en mocht je mazelen/kinkhoest of iets krijgen, dan zullen een simpele injectie met vitamine C, of een kruidenmiddel, afdoende helpen. Persoonlijk ben ik, als huisarts werkend in een achterstandspraktijk, geschokt door deze grove leugens en oplichtingspraktijken. Jonge ouders worden opzettelijk misleid met mogelijk desastreuze gevolgen. In mijn praktijk was bijvoorbeeld een moeder met schuldgevoel, omdat haar dochter van 7 jaar 8 maanden lang ernstig kinkhoest doormaakte en daarbij het leven van haar zus (herstellende van leukemie) in gevaar had gebracht. Dit alles dankzij de Vereniging Kritisch Prikken en een antroposofische arts die al jaren antiprik zijn en adviseerden de K uit de DKTP te halen. En zo zijn er meer spijtoptanten. Ook de jonge nieuwe moeder in mijn familie durft nu mede op grond van dit artikel niet meer te vaccineren. Kunnen de meewerkende Nederlandse artsen van dit blad: Jan C. van Beek, Robert K.T.H. Trossèl en Engelbert Valstar op de gevolgen worden aangesproken?
M.B.


Aanvulling 22-08-2006
De Inspectie voor de Gezondheidszorg liet de betrokken huisarts weten dat zij zich al langer zorgen maakt over deze vorm van misleiding door artsen. Zij zullen na de vakantieperiode kijken of tegen de betreffende artsen een procedure gestart kan worden.

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

 

Nederlands Tijdschrift tegen de Kwakzalverij

Schrijf je in en ontvang het Nederlands Tijdschrift tegen de Kwakzalverij (NTtdK).

Word lid east
Kwakzalverij