UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek

Erepenning vereniging voor Vlaamse huisarts Willem Betz

Erepenning vereniging voor Vlaamse huisarts Willem Betz

Prof. Betz is emeritus-hoogleraar huisartsgeneeskunde van de Vrije Universiteit Brussel (VUB). De erepenning is bedoeld voor personen of instellingen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt bij het bestrijden van kwakzalverij. Betz was in 1990 medeoprichter van SKEPP, de Belgische zusterorganisatie van onze Stichting Skepsis.

De Vlaamse arts Betz (1943) heeft een enorme kennis op het gebied van alternatieve geneeswijzen. Hij is intensief betrokken bij (Europese) wetgeving op dit gebied. ‘Hij is een van de weinige wetenschappelijk ingestelde artsen die het wereldje van de alternatieve geneeskunde goed kent’, aldus Cees Renckens, voorzitter van de Vereniging tegen de Kwakzalverij bij de uitreiking op 8 oktober op het jaarsymposium van de vereniging in Amsterdam. ‘Dankzij zijn aimabele karakter en diplomatieke talent heeft hij veel kunnen bereiken bijvoorbeeld op het gebied van de Belgische wetgeving met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.’

De Gebroeders Bruinsma Erepenning is in 2005 in het leven geroepen ter gelegenheid van het 125-jarige bestaan van de Vereniging tegen de Kwakzalverij. Eerdere winnaars waren onder andere het tv-consumentenprogramma Radar van de Tros (2005), Rie Prins (2006) en Piet Borst (2010).

Nederlands Tijdschrift tegen de Kwakzalverij

Schrijf je in en ontvang het Nederlands Tijdschrift tegen de Kwakzalverij (NTtdK).

Word lid east
Kwakzalverij