UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 29 mei 2018

WHO zet deur open voor kwakzalverij

Buitenlandrubriek met o.a.: WHO zet deur open voor kwakzalverij / Onderzoek naar gedrag van mensen die tegen vaccinaties zijn.

WHO zet deur open voor kwakzalverij

Iedere maand plaatst de Vereniging tegen de Kwakzalverij een overzicht van ontwikkelingen in het buitenland. In deze aflevering: WHO zet deur open naar kwakzalverij / Mensen die tegen vaccinaties zijn luisteren niet naar bewijs / Mensen ziek door ratelslangpillen in de Verenigde Staten / Californië onderzoekt dokter die mensen met audio ‘geneest’.

Mondiaal: WHO zet deur verder open voor kwakzalverij

Dr. David Gorski stelt dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de deur open heeft gezet voor kwakzalverij. De WHO is namelijk verantwoordelijk voor het updaten van de International Classification of Diseases (ICD). Dit is een systeem met codes waarmee diagnoses worden geclassificeerd. De ICD bestaat al sinds 1893 en is tien keer herzien. Leden van de WHO gebruiken de ICD bijvoorbeeld bij overlijdensaktes, om tarieven op te baseren in contact met verzekeringsmaatschappijen, voor epidemiologisch onderzoek en voor onderzoek naar behandelingen. De WHO is nu bezig met ICD-11, een nieuwe versie van de ICD. Gorski bekeek de vorderingen en ontdekte dat traditionele Chinese ziektebeelden die niet wetenschappelijk bewezen zijn, worden meegenomen in de herziening en daarbij zij aan zij gaan met reguliere diagnosen. De WHO zet dus de deur open voor kwakzalverij en dat zou niet moeten.
Lees meer bij Science Based Medicine

Australië: Mensen die tegen vaccinaties zijn luisteren niet naar bewijs

De University of Queensland heeft onderzoek gedaan naar het gedrag van mensen die tegen vaccinaties zijn. Mensen die tegen vaccinaties zijn, luisteren niet naar wetenschappelijk bewijs dat vaccinaties wél werken, maar waarom doen ze dat niet? Door de psychologische achtergrond van de mensen die tegen vaccinaties zijn in kaart te brengen, stellen de onderzoekers dat een andere methode gevonden kan worden om met deze mensen in gesprek te gaan.
Lees meet in Health Psychology

Verenigde Staten: Mensen ziek door ratelslangpillen

Het Centers for Disease Control and Prevention heeft bekend gemaakt dat in november 2017 in Kansas en Texas mensen vermoedelijk besmet zijn geraakt met de salmonella-bacterie doordat ze ratelslangpillen hadden genomen. Deze pillen worden in Mexico gemaakt en verkocht en bevatten het vlees van ratelslangen. Er wordt over gezegd dat ze ziektes kunnen helpen genezen, al is dat nooit wetenschappelijk bewezen. Nu zijn er mensen juist ziek geworden van de pillen.
Lees meer bij de CDC

Verenigde Staten: Californië onderzoekt dokter die mensen met audio ‘geneest’

Dr. William Edwin Gray III is een homeopathische dokter in de omgeving van San Francisco die mensen zegt te kunnen genezen met geluidsopnames. Die verkoopt hij voor vijf dollar per stuk, of per abonnement: 100 dollar voor 25 opnames. De opnames duren 13 seconden. Gray hoeft patiënten niet eens meer te zien. Ze kunnen een vragenlijst op zijn website invullen waarna er een advies uitrolt waar een geluidsopname bij hoort. De California Medical Board heeft nu aangekondigd deze moderne vorm van kwakzalverij te zullen gaan onderzoeken, omdat zijn methode wetenschappelijk niet bewezen is.
Lees meer bij Tech Times

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 27 mei 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Amerikaanse verpleegkundige beboet voor vervalsen van vaccinatiebewijzen / ‘Meatfluencers’ staan een dieet van alleen maar vlees voor.

artikelen - 25 januari 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Homeopathie niet meer vergoed in Duitsland / Amerikaanse verloskundige gaf 1500 kinderen nep-vaccinaties.

artikelen - 26 september 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: Voedingsinfluencers krijgen betaald voor het tegenspreken van wetenschapsnieuws / Fact checking haalt claims van Robert F. Kennedy onderuit.