UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 29 januari 2019

WHO noemt aarzeling over vaccinatie 1 van 10 gezondheidsbedreigingen

Buitenlandrubriek met o.a.: WHO noemt vaccinatieaarzeling 1 van 10 gezondheidsbedreigingen / Chinese producent van kwak-producten onder vuur

WHO noemt aarzeling over vaccinatie 1 van 10 gezondheidsbedreigingen

Iedere maand plaatst de Vereniging tegen de Kwakzalverij een overzicht van ontwikkelingen in het buitenland. In deze aflevering: WHO noemt aarzeling over vaccinatie één van tien gezondheidsbedreigingen / Chinese producent van alternatieve producten onder vuur / Producten die ‘Detox’ beloven, zijn niet meer dan marketinghype / Supplementen voor ‘hersengezondheid’ nemen een vlucht in VS / ‘Homeopathische middelen moeten uit de schappen’.

Mondiaal: WHO noemt aarzeling over vaccinatie één van tien gezondheidsbedreigingen

Aarzelen over het laten vaccineren van een kind terwijl die vaccinaties wel in voorraad zijn, is een van de tien grote gezondheidsbedreigingen voor 2019. Dat schrijft de WHO op haar website. Doordat er wordt geaarzeld over het geven van vaccinaties worden mensen ziek terwijl dat niet had hoeven gebeuren. Het aantal gevallen van de mazelen is daardoor bijvoorbeeld wereldwijd met dertig procent toegenomen.
Lees meer bij de WHO
Daarnaast heeft The New York Times zich in een zeldzaam editorial uitgesproken voor het belang van vaccineren en hoe antivaxers te bestrijden. Meer bij de American Council of Science and Health. 

China: Producent van alternatieve producten onder vuur

Quanjian Group, een miljardenbedrijf dat allerhande alternatieve producten op de markt brengt als ‘negatief geladen’-tampons voor vrouwen, schoenzolen om de slaap te bevorderen en jujubee-thee om kanker te genezen, ligt zwaar onder vuur. Medewerkers van Quanjian hadden de ouders van de 4-jarige kankerpatiënte Zhou Yang geadviseerd om in 2012 te stoppen met chemotherapie en over te schakelen op hun jujubee-thee. Zhou Yang werd daarna ingezet om reclame te maken voor Quanjian-producten. In 2015 overleed ze.
Lees meer in The Washington Post.

Verenigde Staten: Producten die ‘detox’ beloven, zijn niet meer dan marketinghype

De website Vox heeft een video gemaakt waarin ze uitlegt waarom ‘detox’-producten iets beloven dat ze niet waar kunnen maken. Bedrijven die ‘detox’-producten op de markt brengen is gevraagd welk gif er met hun middelen uit het lichaam wordt verwijderd. Dat konden ze niet beantwoorden.
Bekijk de video hier

Verenigde Staten: Supplementen voor ‘hersengezondheid’ nemen een vlucht

Het aantal patiënten met de ziekte van Alzheimer neemt toe in de Verenigde Staten. Omdat er geen remedie tegen deze ziekte is, zijn allerlei bedrijven in dat gat gesprongen door supplementen aan te bieden die de gezondheid van de hersenen zouden bevorderen. Tot nu toe is er geen enkel bewijs gevonden dat die voedingssupplementen werken.
Lees meer in de JAMA.

Australië: ‘Homeopathische middelen moeten uit de schappen’

De Pharmaceutical Society of Australia heeft alle apothekers in een open brief opgeroepen om homeopathische middelen uit de schappen te halen en te stoppen met het reclame maken voor deze middelen. De volksgezondheid staat onder druk als middelen worden aangeprezen die niet wetenschappelijk bewezen effectief zijn.
Lees meer bij PSA

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 29 april 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Canadees medium veroordeeld wegens miljoenenfraude / Australiërs meest geneigd om gezondheidsadvies op TikTok te geloven.

artikelen - 25 maart 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Vier op de tien Zweden geloven in paranormale zaken / Indiaas ayurvedisch topmerk mag geen reclame meer maken.

artikelen - 23 februari 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Vraag naar Australische wichelroede-lopers neemt toe / Welke therapie gaat homeopathie-liefhebber Koning Charles gebruiken?