UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 25 augustus 2019

Wetsvoorstel VS om chiropractie te vergoeden slaat plank mis

Buitenlandrubriek met o.a.: Wetsvoorstel VS om chiropractie te vergoeden slaat plank mis / Waarschuwing voor CEASE-therapie Nieuw-Zeeland.

Wetsvoorstel VS om chiropractie te vergoeden slaat plank mis

Foto: chiropractie

Iedere maand plaatst de Vereniging tegen de Kwakzalverij een overzicht van ontwikkelingen in het buitenland. In deze aflevering: Wetsvoorstel VS om chiropractie te vergoeden slaat plank mis / Amerikaanse FDA waarschuwt bedrijf om onrechtmatige claims over genezende werking CBD / Waarschuwing voor CEASE-therapie in Nieuw-Zeeland / Homeopathie blijft vooralsnog vergoed in Luxemburg / Britse gynaecologen waarschuwen voor vagina-stomen.

Verenigde Staten: Wetsvoorstel om chiropractie te vergoeden slaat plank mis

Op dit moment bekijkt het Amerikaanse House of Representatives een wetsvoorstel waarbij alle behandelingen die door chiropractors worden uitgevoerd, voor vergoeding in aanmerking komen vanuit Medicare. Maar dat betekent dat alle onbewezen alternatieve therapieën die deze chiropractors aanbieden, een hap zullen nemen uit het budget dat voor Medicare beschikbaar is.
Lees meer bij Science Based Medicine
Ook blijkt dat een chiropractie-praktijk in Californië in opspraak is geraakt omdat ze bij haar klanten duizenden dollars aan therapieën in rekening heeft gebracht. Lees meer bij NBC Los Angeles.

Verenigde Staten: FDA waarschuwt bedrijf om onrechtmatige claims over genezende werking CBD

Het bedrijf Curaleaf Inc uit Wakefield, Massachusetts heeft een waarschuwing van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) gekregen om het verkopen van producten die niet door de FDA zijn goedgekeurd en die Cannabidiol (CBD, een stof die in cannabis zit) bevatten. Curaleaf doet bovendien allerlei onbewezen claims over het product. Het zou volgens het bedrijf onder meer kanker en de ziekte van Alzheimer kunnen genezen.
Lees meer op de site van de FDA

Nieuw-Zeeland: Waarschuwing voor CEASE-therapie

Achttien Nieuw-Zeelandse homeopaten bieden CEASE-therapie (Complete Elimination of Autistic Spectrum Expression) aan. Deze door de Nederlander Tinus Smits bedachte onbewezen therapie, zou autisme genezen. De therapie gaat ervan uit dat autisme wordt veroorzaakt door gifstoffen die met vaccins in het lichaam komen. Door afgezwakte hoeveelheden van die gifstoffen opnieuw toe te dienen, zouden ze uit het lichaam moeten verdwijnen. Er zijn meerdere klachten over de CEASE-therapeuten ingediend.
Meer bij Newsroom.

Luxemburg: Homeopathie blijft vooralsnog vergoed

Hoewel de verwachting was dat Luxemburg in navolging van Frankrijk zou stoppen met het vergoeden van homeopathische behandelingen, blijkt dat de overheid vooralsnog voornemens is de vergoeding ervoor te laten bestaan. In Luxemburg worden 48 homeopathische middelen tot 80 procent vergoed.
Lees meer bij RTL

Groot-Brittannië: Gynaecologen waarschuwen voor vagina-stomen

Nadat een vrouw in Canada brandwonden overhield aan het stomen van haar vagina en dat nieuws zich over de wereld verspreidde, hebben Britse gynaecologen een waarschuwing uit laten gaan voor deze behandeling. Vagina-stomen is in populariteit toegenomen doordat onder meer de website Goop van actrice Gwyneth Palthrow de behandeling aanbeveelt. Maar het is niet bewezen dat het zitten op een stoombad daadwerkelijk menstruatiepijn tegengaat of de vruchtbaarheid bevordert. Daarbij kan het schadelijk zijn.
Lees meer bij de BBC

 

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 25 november 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: artikel over de werking van homeopathie bij ADHD ingetrokken / Vaginale crème als anticonceptie moet direct van Amerikaanse markt.

artikelen - 26 september 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: Voedingsinfluencers krijgen betaald voor het tegenspreken van wetenschapsnieuws / Fact checking haalt claims van Robert F. Kennedy onderuit.

tijdschrift - 23 augustus 2023

Nog op dezelfde dag waarop de rechter chiropractor Jonk vrijsprak van het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel bracht de VtdK een persbericht uit, waarin onder andere een beroepsverbod voor chiropractoren werd geëist. De lezers van ons blad kennen de casus ook reeds uit het NTtdK-artikel Onbegrijpelijke vrijspraak na bijna fatale nekmanipulatie door chiropractor. (NTtdK, december […]