UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 27 juli 2020

Websites boden valselijk registratie coronavaccin aan

Buitenlandrubriek met o.a.: Websites boden valselijk registratie coronavaccin aan / China pusht traditionele geneeskunst tegen Covid-19.

Websites boden valselijk registratie coronavaccin aan

Foto: https://pixabay.com/fr/vectors/covid-19-vaccin-corona-virus-5358852/

Iedere maand plaatst de Vereniging tegen de Kwakzalverij een overzicht van ontwikkelingen in het buitenland. In deze aflevering: Websites offline gehaald die valselijk intekenen op coronavaccin aanbieden / China pusht alternatieve medicatie als remedie tegen Covid-19 / Indiërs halen massaal homeopathische middelen tegen corona op / Vader en zoon aangeklaagd in Florida wegens aanbieden van bleekmiddel tegen corona / Britse muzikant Sean Walsh overleed aan kanker na proberen alternatieve therapie / Italiaanse dokter krijgt vijf jaar voor behandelen kanker met soda.

Verenigde Staten: Websites offline gehaald die valselijk intekenen op coronavaccin aanbieden

Zes websites en een Facebook-pagina zijn offline gehaald nadat bleek dat mensen zich er konden registreren voor een coronavaccin. Daartoe moesten ze honderd bitcoins overmaken. De registratie is misleidend omdat er nog geen vaccinatie beschikbaar is.
Lees meer op de website van de Officier van Justitie van Kentucky.

China: Overheid pusht alternatieve medicatie als remedie tegen Covid-19

De Chinese overheid pusht het gebruikt van Traditionele Chinese Geneeskunde om Covid-19 te genezen. Volgens de Chinese overheid is in 92 procent van de behandelingen van Covid-19 in meer of mindere mate deze alternatieve geneeskunde toegepast. Volgens experts probeert China het gebruik van deze geneeskunde binnen en ook buiten de Chinese grenzen te promoten, terwijl niet wetenschappelijk is aangetoond dat dit werkt.
Lees meer bij de BBC.

India: Mensen halen massaal homeopathische middelen tegen corona op

Homeopathische middelen die de weerstand moeten vergroten worden gratis uitgedeeld bij door de overheid gefinancierde homeopathische centra. Indiërs staan in de rij om deze middelen op te kunnen halen. Ze krijgen ter plekke een test en worden bij Covid-symptomen doorverwezen naar andere klinieken.
Lees meer bij New Indian Express

Florida: Vader en zoon aangeklaagd wegens aanbieden van bleekmiddel tegen corona

Vader en zoon Mark en Jonathan Grenon zijn opgepakt en aangeklaagd omdat ze via hun bedrijf Genesis II Church (dat geen kerk is) anticoronamedicatie probeerden te verkopen. Deze Miracle Mineral Solution was gebaseerd op bleekmiddel. Ze zijn onder meer beschuldigd van misleiding en samenzwering.
Lees meer op de website van de Officier van Justitie van Florida. 

Groot-Brittannië: Muzikant Sean Walsh overleed aan kanker na proberen alternatieve therapie

Toen muzikant Sean Walsh hoorde dat de kanker terug was gekomen na eerdere behandelingen, besloot hij de alternatieve route te volgen. Hij legde die zoektocht vast. Hij probeerde verschillende alternatieve therapieën uit, waarvan het effect werd beoordeeld met thermografie. De thermografie miskende dat de kanker zich door zijn hele lijf had verspreid. Hij overleed op 23-jarige leeftijd.
Lees meer bij de BBC

Italië: Dokter krijgt vijf jaar voor behandelen kanker met soda

Een Italiaanse dokter heeft vijf jaar gevangenisstraf gekregen voor het behandelen van een hersentumor van een patiënt met bicarbonaat soda. De patiënt, een 27-jarige Siciliaan, overleed.
Lees meer bij ANSA

 

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 29 april 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Canadees medium veroordeeld wegens miljoenenfraude / Australiërs meest geneigd om gezondheidsadvies op TikTok te geloven.

artikelen - 25 maart 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Vier op de tien Zweden geloven in paranormale zaken / Indiaas ayurvedisch topmerk mag geen reclame meer maken.

artikelen - 23 februari 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Vraag naar Australische wichelroede-lopers neemt toe / Welke therapie gaat homeopathie-liefhebber Koning Charles gebruiken?