UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 24 maart 2020

Waarschuwingsbrieven naar bedrijven VS die claimen corona te genezen

Buitenlandrubriek met o.a.: Amerikaanse FDA stuurt waarschuwingsbrieven naar kruidenmiddelbedrijven die claimen Corona te kunnen genezen.

Waarschuwingsbrieven naar bedrijven VS die claimen corona te genezen

Iedere maand plaatst de Vereniging tegen de Kwakzalverij een overzicht van ontwikkelingen in het buitenland. In deze aflevering: Amerikaanse FTC en FDA sturen waarschuwingsbrieven naar kruidenmiddelbedrijven die claimen Corona te kunnen genezen / Canadese chiropractors gewaarschuwd dat ze niet mogen claimen het immuunsysteem te kunnen ‘boosten’ / Klein Australisch plaatsje is de Ground Zero van de antivaxxers / Britse homeopaten van Society of Homeopaths mogen geen CEASE-therapie meer aanbieden

Verenigde Staten: FTC en FDA sturen waarschuwingsbrieven naar kruidenmiddelbedrijven die claimen Corona te kunnen genezen

De Amerikaanse Federal Trade Commission en de Food and Drug Administration hebben waarschuwingsbrieven gestuurd naar zeven bedrijven die kruidenmiddelen maken en zonder wetenschappelijke onderbouwing claimen dat ze het coronavirus kunnen genezen. Ze zijn gewaarschuwd dat ze geen onbewezen claims mogen maken. Het gaat om de bedrijven Vital Silver, Quinessence, Aromatherapy Ltd, N-ergetics, GuruNanda LLC, Vivify Holisitic Clinic, Herbal Amy LLC en The Jim Bakker Show.
Lees meer op de website naar de FTC.

Canada: Chiropractors gewaarschuwd dat ze niet mogen claimen het immuunsysteem te kunnen ‘boosten’

Chiropractors in British-Colombia zijn op de vingers getikt omdat ze claimden het immuunsysteem te kunnen boosten zodat mensen beter bestand zijn tegen het coronavirus. Deze onbewezen claims mogen zij niet maken.
Lees meer bij CBC.

Australië: Klein plaatsje is de Ground Zero van de antivaxxers

Het gedachtegoed van antivaxxers is de afgelopen jaren de wereld overgegaan. Een plaatsje in Australië is volgens The Sydney Morning Herald de Ground Zero van het (Australische) antivax-denken: Mullumbimby. Uit onderzoek van het Australian Institute of Health and Welfare blijkt dat hier maar 52 procent van de kinderen volledig gevaccineerd is (2015-2016) ten opzichte van 92,9 procent in het hele land.
Lees meer in The Sydney Morning Herald.

Groot-Brittannië: Homeopaten van Society of Homeopaths mogen geen CEASE-therapie meer aanbieden

De Britse Standards Autohority heeft besloten dat de Society of Homeopaths alleen nog lid mag zijn van hun Accredited Voluntary Registry als zij de bij haar aangesloten homeopaten geen accreditaties meer verleent om CEASE-therapie (‘Complete Elimination of Autistic Spectrum Expression’) te geven. Dat schrijft de antikwak-denktank Good Thinking op haar website.
Lees meer hier.

Verenigde Staten: Acupuncturisten blijken vergoed te worden voor het naaldenprikken

Het Amerikaanse collectieve zorgvergoedingenstelsel Medicare blijkt vergoedingen uit te betalen aan acupuncturisten voor het prikken van naalden. Mensen met lage rugklachten kunnen bij acupuncturisten terecht en hoeven daar niets of weinig voor te betalen. Acupunctuur is echter geen bewezen effectieve handeling.
Lees meer in Science Based Medicine.

 

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 27 mei 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Amerikaanse verpleegkundige beboet voor vervalsen van vaccinatiebewijzen / ‘Meatfluencers’ staan een dieet van alleen maar vlees voor.

artikelen - 17 januari 2024

De bijscholingscursus ‘completere’ tandarts van bedrijf Bio-basics stroomt over van kwakzalverij zoals acupunctuur en ozontherapie.

tijdschrift - 15 januari 2024

Symposiumverslag: Mogelijkheden en beperkingen van fysiotherapie.