UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: Ivo van Woerden | Geplaatst: 23 februari 2024

Vraag naar Australische wichelroede-lopers neemt toe

Buitenlandrubriek met o.a.: Vraag naar Australische wichelroede-lopers neemt toe / Welke therapie gaat homeopathie-liefhebber Koning Charles gebruiken?

Vraag naar Australische wichelroede-lopers neemt toe

Foto: wichelroede. Bron: Shutterstock

Iedere maand plaatst de Vereniging tegen de Kwakzalverij een overzicht van ontwikkelingen in het buitenland. In deze aflevering: Vraag naar Australische wichelroede-lopers neemt toe / Welke therapie gaat homeopathie-liefhebber Koning Charles gebruiken? / BBC onder vuur wegens promotie onbewezen behandeling in Dragon’s Den / Nieuw-Zeelandse arts berispt wegens verspreiden desinformatie Covid-vaccins / Amerikaanse doktersassistent veroordeeld wegens injecteren vruchtwater bij patienten.

Vraag naar Australische wichelroede-lopers neemt toe

Meerdere bouwbedrijven in Queensland bieden een wichelroede-service aan om boeren te helpen bij het vinden van water op hun land. De wichelroede is een stok met een V-vorm of twee metalen staven en wordt sinds de 15e eeuw gebruikt om bijvoorbeeld ondergrondse waterstromen op te sporen. Of de wichelroede daadwerkelijk werkt, is nooit wetenschappelijk aangetoond. Toch zeggen verschillende wichelroedelopers dat de vraag toeneemt en er niet genoeg mensen zijn die weten hoe ze deze middeleeuwse methode moeten gebruiken.
Lees meer bij ABC News.

Welke therapie gaat homeopathie-liefhebber Koning Charles gebruiken?

De Britse Koning Charles maakte bekend dat hij kanker heeft en daarvoor behandeld zal worden. Verschillende kranten vragen zich af welke therapie hij gaat gebruiken. Charles kan met de openheid over de diagnose en de prominente plek die hij inneemt op het wereldtoneel immers een voorbeeld zijn voor mensen van over de hele wereld. Men vreest echter dat hij ook homeopathische behandelingen gaat inzetten, terwijl het bewezen is dat die niet werken. Charles is al lang een voorstander van homeopathie.
Lees meer in The Washington Post.

BBC onder vuur wegens promotie onbewezen behandeling in ‘Dragon’s Den’

In het BBC-programma Dragon’s Den mocht een zakenvrouw haar bedrijf promoten in een poging investeerders enthousiast te maken. Giselle Boxer stelde dat haar Acu Seeds haar hadden geholpen bij het genezen van Myalgische encefalomyelitis (ME). Boxer zei ook dat acupunctuur, Chinese geneeskunde en een aangepast dieet haar hadden geholpen. Verschillende gezondheidsorganisaties dienden een klacht in bij de BBC omdat de BBC zo haar goede naam leende om onbewezen therapieën te promoten. De BBC stelde dat als iets ruimte krijgt in een programma, dat niet betekent dat de BBC daar ook achter staat.
Lees meer bij de BBC.

Nieuw-Zeelandse arts berispt wegens verspreiden desinformatie Covid-vaccins

Peter Canaday uit het Nieuw-Zeelandse Taranaki is berispt omdat hij tijdens de coronapandemie desinformatie over het Covid-19 verspreidde. Dat deed hij in een radio-interview en tijdens meerdere lezingen. Canaday claimde dat er een verband bestond tussen het Covid-vaccin en miskramen, onvruchtbaarheid en de dood. Hij heeft zich daarmee onprofessioneel gedragen, vindt de Taranaki District Health Board.
Lees meer in de NZ Herald.

Amerikaanse doktersassistent veroordeeld wegens injecteren vruchtwater bij patienten

Een doktersassistent in Fort Worth, Texas is veroordeeld wegens het injecteren van vruchtwater in gewrichten van patienten omdat hen dat zou helpen tegen de pijn, een onbewezen behandeling. Ook zou hij een medicijn zijn gaan toedienen dat nog niet op de markt verkrijgbaar was. Zo spekte hij zijn eigen zakken en pleegde volgens de rechtbank fraude.
Lees meer op de website van de District Attorney.

Ivo van Woerden

Gerelateerde artikelen

artikelen - 25 maart 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Vier op de tien Zweden geloven in paranormale zaken / Indiaas ayurvedisch topmerk mag geen reclame meer maken.

artikelen - 25 januari 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Homeopathie niet meer vergoed in Duitsland / Amerikaanse verloskundige gaf 1500 kinderen nep-vaccinaties.

artikelen - 25 december 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: Hoofd van gezondheidszorg voor de Britse Royals is pro-homeopathie / Nepdokter gearresteerd die het gemunt had op “goedgelovige” Mexicanen.