UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 25 maart 2024

Vier op de tien Zweden geloven in paranormale zaken

Buitenlandrubriek met o.a.: Vier op de tien Zweden geloven in paranormale zaken / Indiaas ayurvedisch topmerk mag geen reclame meer maken.

Vier op de tien Zweden geloven in paranormale zaken

Foto: Het mysterieuze noorderlicht in Zweden. Bron: Pixabay

Iedere maand plaatst de Vereniging tegen de Kwakzalverij een overzicht van ontwikkelingen in het buitenland. In deze aflevering: Vier op de tien Zweden geloven in paranormale zaken / Indiaas ayurvedisch topmerk mag geen reclame meer maken / Zorg om groeiend gebruik alternatieve geneesmiddelen in Suriname / Geheugen-supplement galantamine kan vervuild zijn.

Vier op de tien Zweden geloven in paranormale zaken

Eenenveertig procent van de Zweden gelooft in paranormale zaken als spoken, UFO’s en toekomstvoorspellers. Onder vrouwen ligt dat aantal hoger: 52 procent. Mannen zijn in de meerderheid als het om het geloof in UFO’s gaat. Dat blijkt uit onderzoek van de universiteit van Uppsala onder 1100 deelnemers. Dat meer vrouwen in paranormale zaken geloven, zou verklaard kunnen worden uit het feit dat veel van die zaken in verband worden gebracht met een rijk gevoelsleven zoals dat in alternatieve spiritualiteit en alternatieve geneeskunde wordt gepropageerd.
Lees meer bij Miragenews.

Indiaas ayurvedisch topmerk mag geen reclame meer maken

Panjali Ayurved, een Indiaas merk van alternatieve geneesmiddelen, mag geen reclame meer maken voor zijn producten. Dat heeft het hooggerechtshof van India besloten. Baba Ramdev, het invloedrijke gezicht van het merk, deed tijdens de coronapandemie allerlei uitspraken tegen vaccinaties. Ook stelde hij dat de moderne wetenschap onzin is en dat zijn producten ziekten als diabetes kunnen genezen. Daarmee heeft hij het grote publiek om de tuin geleid, zo vindt de rechter.
Lees meer bij NPR.

Zorg om groeiend gebruik alternatieve geneesmiddelen in Suriname

Er is een groeiende trend van gebruikers van lokaal geproduceerde alternatieve geneesmiddelen in Suriname. Maar er zitten risico’s aan het gebruik van deze middelen, omdat ze niet gecertificeerd zijn en er geen controle op de kwaliteit is. Ze kunnen daardoor slecht voor de gezondheid zijn. Daarnaast kan het gebruik van deze middelen ervoor zorgen dat mensen niet op tijd medische hulp inschakelen en hun gezondheid in de tussentijd verslechtert.
Lees meer bij DB Suriname.

Geheugen-supplement galantamine kan vervuild zijn

Uit onderzoek is gebleken dat voedingssupplementen allerlei onbekende bestanddelen kunnen bevatten zoals drugs, bacteriën en zware metalen. De makers van supplementen leggen hun producten niet ter controle voor aan de Amerikaanse Federal Drug Administration (FDA) waardoor er geen beoordeling van de ingrediënten plaatsvindt. Dat geldt ook voor galantamine, een supplement waarover gezegd wordt dat het het geheugen ondersteunt. Uit onderzoek dat is gepubliceerd in JAMA blijkt dat van de tien geteste middelen er drie besmet waren met bacteriën. Ook klopte de dosis die op de verpakking stond niet met wat er in de pillen zat. Het slikken van voedingssupplementen is dus niet zonder gevaar.
Lees meer in Discover Magazine.

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 23 februari 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Vraag naar Australische wichelroede-lopers neemt toe / Welke therapie gaat homeopathie-liefhebber Koning Charles gebruiken?

artikelen - 25 januari 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Homeopathie niet meer vergoed in Duitsland / Amerikaanse verloskundige gaf 1500 kinderen nep-vaccinaties.

artikelen - 25 december 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: Hoofd van gezondheidszorg voor de Britse Royals is pro-homeopathie / Nepdokter gearresteerd die het gemunt had op “goedgelovige” Mexicanen.