UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 25 september 2020

Vaccinatieweigeraars zorgen voor Amerikaanse uitbraak mazelen

Buitenlandrubriek met o.a.: Vaccinatieweigeraars zorgen voor uitbraak mazelen VS / Oostenrijkse osteopaat aangeklaagd wegens aanranding.

Vaccinatieweigeraars zorgen voor Amerikaanse uitbraak mazelen

Iedere maand plaatst de Vereniging tegen de Kwakzalverij een overzicht van ontwikkelingen in het buitenland. In deze aflevering: Vaccinatieweigeraars zorgen voor Amerikaanse uitbraak mazelen / Twee vrouwen dienen klacht in tegen Oostenrijkse osteopaat wegens aanranding / Robert F. Kennedy Jr blijkt een superverspreider van misinformatie te zijn / Amerikaans bedrijf aangeklaagd wegens misleiding rond stamceltherapie / Brillen tegen blauw licht helpen niet.

Verenigde Staten: Vaccinatieweigeraars zorgen voor uitbraak mazelen

Er zijn steeds meer Amerikaanse uitbraken van de mazelen gedetecteerd. Uit een nieuw onderzoek blijkt de meerderheid van de mensen die de mazelen hebben gekregen, een vaccinatie hebben geweigerd. De onderzoekers wijzen erop dat politici, gezondheidsprofessionals en voorlichters daar rekening mee moeten houden.
Lees meer bij JAMA.

Oostenrijk: Twee vrouwen dienen klacht in tegen osteopaat wegens aanranding

Een Weense osteopaat heeft twee verschillende vrouwen behandeld door vingers in de vagina in te brengen. De vrouwen deden aangifte van aanranding. Volgens de osteopaat is dit echter een ‘normale’ behandeling en heeft hij hen volgens voorschrift vooraf ingelicht over wat hij ging doen. De vrouwen ontkennen dat. Omdat osteopaten geen wettelijk omkaderd beroep uitoefenen, blijkt er voor de vrouwen weinig om op terug te vallen en een zaak aan te spannen.
Lees meer bij de Wiener Zeitung.

Verenigde Staten: Robert F. Kennedy Jr blijkt een superverspreider van misinformatie te zijn

Robert F. Kennedy Jr., afstammeling van de bekende Amerikaanse president, was ooit een milieuactivist, maar kreeg in die hoedanigheid maar weinig aandacht. Inmiddels is hij een superverspreider geworden van allerlei samenzweringstheorieën rond Covid-19 en 5G-netwerken. Nu is er wel aandacht voor wat hij aan misinformatie de wereld in slingert.
Lees meer bij The Globe and Mail.

Verenigde Staten: Bedrijf aangeklaagd wegens misleiding rond stamceltherapie

Het bedrijf Elite Integrated Medicine LLC dat voorheen allerlei merknamen als ‘Superior Healthcare Group’ had, is aangeklaagd door het Openbaar Ministerie. Elite heeft misleidende claims gemaakt over stamceltherapie en andere therapieën. Elite heeft met agressieve marketing en verkooptechnieken minstens 842 (vooral oudere en gehandicapte) consumenten overtuigd allerlei onbewezen behandelingen aan te schaffen. De klanten waren niet verzekerd voor die therapieën.
Lees meer op de website van het OM van Georgia.

Mondiaal: Brillen tegen blauw licht helpen niet

Door brillen of lenzen die blauw licht filteren, zouden gebruikers hun ogen beschermen tegen oogziekten, hoofdpijn en oogkanker. Maar er is geen wetenschappelijke bewijs voor die claims gevonden.
Lees meer bij The Conversation.

 

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 27 mei 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Amerikaanse verpleegkundige beboet voor vervalsen van vaccinatiebewijzen / ‘Meatfluencers’ staan een dieet van alleen maar vlees voor.

artikelen - 29 april 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Canadees medium veroordeeld wegens miljoenenfraude / Australiërs meest geneigd om gezondheidsadvies op TikTok te geloven.

artikelen - 25 januari 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Homeopathie niet meer vergoed in Duitsland / Amerikaanse verloskundige gaf 1500 kinderen nep-vaccinaties.