UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: Frits van Dam | Geplaatst: 10 november 2009

Simoncini-gelovige Jannes Koetsier tegen vaccinatie

Goedemorgen Nederland laat warhoofd aan het woord over griepvaccinatie.

Simoncini-gelovige Jannes Koetsier tegen vaccinatie

Waarom kijken journalisten toch niet beter uit wie zij op de buis uitnodigen om commentaar te geven over ontwikkelingen in de gezondheidszorg? Nu kreeg de ex-huisarts en nu onafhankelijk medisch adviseur Jannes Koetsier alle ruimte om zonder tegenspraak van deskundigen in Goedemorgen Nederland van heden 10 november 2009 verwarring te stichten over probleem als vaccinatie tegen de Mexicaanse griep, een ingewikkeld probleem waar vele deskundigen zich al over gebogen hebben.

Over de bijwerkingen van de vaccinatie tegen Mexicaanse griep zei hij dat alle deskundigen met opzet voorbijgaan aan de kwalijke gevolgen van vaccinatie. Veel verder dan dat misschien wel 1 op de 10.000 kinderen stuipjes krijgen kwam hij niet. ‘Kijk maar op internet’, zei hij, en wapperde met wat printjes.

Welk doel het KRO-programma Goedemorgen Nederland hiermee dient is onduidelijk en waarom men er dan niet ten minste iemand tegenover zet die tegenargumenten had kunnen leveren is een volstrekt raadsel.

Koetsier profileert zich expliciet als reguliere dokter die wars is van kwakzalverij. Daar moet hij niets van hebben, zegt hij, maar op zijn weblog schrijft hij over een van de grootste kwakzalvers van de laatste tijd, namelijk de Italiaanse arts en crimineel Tullio Simoncini. Over Simoncini hebben we al het nodige bericht op onze site, zie bijvoorbeeld De kankertherapie van Dottor Tullio Simoncini uit Rome.

 

Koetsier schrijft in ‘Sylvia Millecam (10/04/2008) – Woensdag 03 September 2008 21:11‘ het volgende

“Onlangs (2008) kwam ik een artikel tegen van de Italiaanse oncoloog (=officiële kanker-arts) Simoncini. Deze reguliere medische specialist heeft een aantal mogelijk goede argumenten om te veronderstellen dat kanker het gevolg is van de schimmel Candida in samenhang met een verzwakte weerstand van het aangetaste orgaan. Dat zou betekenen dat de officiële geneeskunde op een fout spoor zit met de veronderstelling dat kanker het gevolg is van genetisch wangedrag van cellen in ons lichaam. De therapie met cytostatica zou dan eerder slecht dan goed zijn. Dit zijn natuurlijk zeer bedreigende gedachtes voor de medische en farmaceutische wereld. Vooral ook omdat Natriumbicarbonaat een zeer goedkoop medicijn is tegen Candida, waarop bovendien geen patent te vestigen valt zoals op de cytostatica.”

De opvatting dat kanker ontstaat door een schimmelinfectie is een puur verzinsel. Er bestaat geen enkele aanwijzing voor. Dat geldt ook voor de bewering dat behandeling met natriumbicarbonaat tegen kanker zou helpen. Er is in de wetenschappelijke literatuur nooit iets over gepubliceerd. De bewering van Simoncini en zijn aanhangers dat het wel werkzaam zou zijn en dat er kankerpatiënten door genezen zouden zijn, is volledig uit de lucht gegrepen.

Natriumbicarbonaat is een geneesmiddel dat in acute situaties in de reguliere geneeskunde wordt gebruikt bij patiënten met bepaalde stoornissen in de water- en zouthuishouding, maar alleen onder nauwkeurige klinische controle. Met de sterk geconcentreerde oplossingen die Simoncini in korte tijd en in grote hoeveelheden toedient per injectie of infuus wordt de zuurgraad in het hele lichaam ontregeld en kunnen er ernstige en zelfs dodelijke complicaties ontstaan. Of dat ook het geval was bij een patiënte die in de alternatieve kliniek Berg en Bosch in Bilthoven overleed, moet het onderzoek van het OM nog uitwijzen. Ook als dat niet bewezen zou kunnen worden, blijft staan dat het hier gaat om gevaarlijke kwakzalverij.

Het is om hoorndol van te worden hoe slecht redacties van tv-programma’s en algemener Nederlandse journalisten hun werk doen. Als ze even de moeite hadden genomen, dan hadden ze deze informatie ook boven water gekregen en was deze ex-huisarts die duidelijk de weg kwijt is, nooit uitgenodigd. Dan was het publiek veel verwarring bespaard. 

Op de website van Cryptocheilus (Koetsier denkt dat antikwakzalver Cryptocheilus een activiteit is van de VtdK, maar dat is niet zo) kunt u meer na lezen over de activiteiten van Koetsier en Stralingsarm Nederland. Koetsier denkt ook dat de ingrediënten van de vaccins ‘elektro-actief’ (een soort van radioactief?) kunnen worden onder invloed van straling en dan ‘onvoorspelbaar onheil’ in zenuwweefsel kunnen aanrichten.

Kijk hiervoor op:

http://cryptocheilus.wordpress.com/2009/11/04/open-brief-aan-jannes-koetsier/

Ook op  

http://geriatricare.wordpress.com/2009/08/04/jannes-koetsier-verhoort-gebed-doet-medische-missertje/

is de kritiek niet mis.

 

 

Frits van Dam

dr. F.S.A.M. van Dam is als psycholoog verbonden aan het Nederlands Kanker Instituut/Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis en als bijzonder hoogleraar aan de afdeling Klinische Psychologie, FMW, Universiteit van Amsterdam.

Gerelateerde artikelen

artikelen - 23 februari 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Vraag naar Australische wichelroede-lopers neemt toe / Welke therapie gaat homeopathie-liefhebber Koning Charles gebruiken?

artikelen - 19 februari 2024

In zijn volgestouwde praktijk behandelt therapeut Rogier Zwijsen patiënten met tientallen onzinnige bioresonantie-apparaten.

artikelen - 05 februari 2024

Energetisch therapeute Vivian Blaauw uit Heerlen ‘zette’ honderden baby’s op de wereld door handoplegging, beweert ze. Onzin.