UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 04 december 2011

Roy Martina doet weer wonderen

Hoe lang kunnen BIG-geregistreerde artsen onzin verkopen voordat ze uit het zorgregister worden gehaald.

Roy Martina doet weer wonderen

De vraag is actueel nu de ‘holistische’ basisarts Roy Martina (BIG-nummer 39056627501) meent een ontdekking te hebben gedaan die naar zijn zeggen de medische wereld op zijn kop zal zetten. Enkele citaten uit zijn recente nieuwsbrief: ‘Ik ontdekte dat iedereen een superintelligente en krachtige bron binnenin heeft, het Supra Bewustzijn. Iedereen kan te allen tijde toegang hebben tot deze bron en ik kan je leren hoe. De methode die ik ontwikkelde verschaft je onmiddellijke toegang tot alle kennis die je nodig hebt om te kunnen genezen. Je lichaam kan onmiddellijk genezen soms binnen secondes. Een nieuwe geneeskunde die de reguliere overbodig maakt’.

De teksten van Roy Martina gaan zo nog even door op www.roymartina.com: ‘De techniek hiervoor is de Omega Deep Trance Healing. Deze krachtige energie heeft het vermogen om je lichaam – meestal onmiddellijk – te genezen wanneer het indaalt in het lichaam. Wanneer dat gebeurt, kun je echt spreken van een wonder. Soms is het echter niet toegestaan omdat er iets moet veranderen in je voeding of in je leefwijze. Of omdat er nog sprake is van een karmische schuld en moet je eerst je taak volbrengen. Ook kan het zijn dat je je niet op je zielepad bevindt en dat je daar eerst op terug moet keren’.

Martina, die ook aan homeopathie en acupunctuur heeft gedaan, is geen onbekende van de Vereniging tegen de Kwakzalverij (VtdK).

In 2004 was basisarts Martina te zien in reclames van Tel Sell. Hij geloofde in de beruchte Biostabil-hanger die tv-personality Tineke de Nooij hardnekkig aan de man probeerde te brengen. Deze ‘magnetische’ armband, claimt de producent, ‘vermindert pijnklachten die soms zelfs verdwijnen’. Het dure ding dat in 2004 door critici volledig werd afgeserveerd, is sinds een jaar weer op de markt. In 2007 deed Martina mee aan het RTL4 tv-programma ‘Ik ben in balans’. Een thema waarover hij ook enkele boeken schreef.

Ook op het gebied van voeding heeft Martina een eigen visie: melk hoeft niet, daar wordt je maar ziek van. ‘Dat zuivelproducten schadelijk zijn voor de gezondheid blijkt uit mijn onderzoek en praktijkervaring. Aan klachten als eczeem, dauwworm, oorontsteking, astma en hoofdpijn ligt in 75% van de gevallen een allergie of overgevoeligheid voor melk ten grondslag’, schrijf hij in zijn gratis e-boek ‘Vitaal zonder Zuivel’. Martina is ook een slik-veel-vitaminen-aanhanger. Die vitaminen moeten wel uit de reformzaak komen, andere zijn nagemaakte synthetisch geïsoleerde vitaminen die ‘het lichaam niet herkent’.

De afgelopen jaren is het stil geworden rond Martina. De komende maanden hoopt hij daar met zijn nieuwe vondst verandering in te brengen. Er komen cursussen in januari in Veldhoven. In februari en maart volgt er een Tour door Nederland (onder andere Leeuwarden, Nijmegen en Zwolle staan op het lijstje). Mensen kunnen op die bijeenkomsten kennis maken met de krachtige Methode Omega Healing.

Martina meent als alternatief en preventief arts met dertig jaar ervaring mensen te kunnen coachen om het maximale uit zichzelf te halen. ‘Ik ben er in geslaagd’, schrijft Martina in zijn nieuwsbrief, ‘om heel veel mensen direct te laten praten met hun Hogere Zelf. Aan ongeveer 500 mensen heb ik laten zien hoe ze snel al hun negativiteit van dit leven en vorige levens kunnen verbranden. Er zijn slechts 6 therapeuten die ik deze techniek heb geleerd. Allemaal hebben ze wonderbaarlijke genezingen meegemaakt en verklaren ze dat dit de lang verwachte doorbraak is die elke vorm van alternatieve geneeskunde doet verbleken’.

Overbodig te vermelden dat studies en publicaties over deze wonderen ontbreken.

De zes therapeuten zijn zijn broer Andy Martina, Marianne Eversteijn van De Omegapraktijk Nederland in Huizen (met wie hij ook een boek over ziekmakende liefde schreef) en hypnotherapeut Florian Hiele, die meldt dat hij iets met civiele techniek heeft gedaan. Verder zijn er drie therapeuten in Oostenrijk en Duitsland die in ‘helen’ opgeleid zijn.

Overigens doet Martina zichzelf en zijn alternatieve collega’s ook de das om: ‘Kun je het je voorstellen? Acupunctuur, homeopathie, kruidengeneeskunde, Reiki, Matrix Energetics, hypnose etc., ik gebruik het niet meer’.

Wanneer levert Martina ook zijn BIG-nummer in?

Of, beter, wanneer pakt iemand het ‘m af?

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 12 oktober 2019

Een man uit Oudewater overleed na gebruik van ayahuasca. De politie heeft drie mensen opgepakt.

artikelen - 26 juni 2019

Museum Volkenkunde komt in juli met de tentoonstelling Helende Kracht. Kwakzalvers krijgen ruim baan, wetenschappelijk weerwoord ontbreekt.

artikelen - 05 juni 2018

De VtdK heeft Stichting Nipkow verzocht de Ere Zilveren Reissmicrofoon 2018 niet toe te kennen aan kwakzalverij-liefhebber Tineke de Nooij.