UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 19 november 2008

Radio-uitzendingen Kackadoris

De KRO zendt op Radio 1 tussen half tien en half elf een programma uit waarin ook onze voorzitter dr. C.N.M. Renckens om zijn mening gevraagd wordt.

Radio-uitzendingen Kackadoris

Meer informatie over de uitzendingen op de website van de KRO (waar men ook kan terugluisteren) Het gaat om een korte serie die 17 november begon. Op 18 november 2008 was te horen hoe Renckens verhaalde van iemand die lang geleden in het ziekenhuis werd binnengebracht die een zelfmoordpoging had gedaan. Hij had een hele fles homeopathische medicijnen genutttigd, met andere woorden een klein flesje slechte jenever geconsumeerd. De betrokkene mankeerde niets natuurlijk. Bij echte medicijnen moet je natuurlijk oppassen met overdoses, en dat homeopathie geen echt medicijn is kan men onder andere zien aan het feit dat overdosering onmogelijk is.

Overigens is het wel vaker aangetoond dat homeopathische middelen ongeschikt zijn voor suïcide. Zo namen 28 Vlaamse sceptici begin 2004 tijdens een tv-stunt talloze vermeend gevaarlijke homeopathische middelen in, uiteraard zonder effect. Helaas werd het ultieme doel (de ziekenfondsen ervan te overtuigen dat dit onzinmiddelen zijn) ook niet bereikt.

Naschrift

Voor een relaas van de homeopathische zelfmoord zie Actieblad tegen de Kwakzalverij 102.1 (februari 1991); ‘zelfmoordpogingen’ door het innemen van grote hoeveelheden vrij verkrijgbare homeopathische middelen zijn als propagandamiddelen wel vaker toegepast; de illusionist en debunker James Randi doet het in elke lezinbg die hij geeft. Maar vertrouwen op een homeopaat kan wel degelijk zefmoord ten gevolge hebben.

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 23 februari 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Vraag naar Australische wichelroede-lopers neemt toe / Welke therapie gaat homeopathie-liefhebber Koning Charles gebruiken?

artikelen - 25 januari 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Homeopathie niet meer vergoed in Duitsland / Amerikaanse verloskundige gaf 1500 kinderen nep-vaccinaties.

artikelen - 25 december 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: Hoofd van gezondheidszorg voor de Britse Royals is pro-homeopathie / Nepdokter gearresteerd die het gemunt had op “goedgelovige” Mexicanen.