UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 27 februari 2023

‘Puur bloed’-beweging bedreigt Amerikaanse dokters

Buitenlandrubriek met o.a.: ‘Puur bloed’-beweging bedreigt Amerikaanse dokters / Australische intraveneuze vitaminetoedieners Drip IV beboet om valse claims.

‘Puur bloed’-beweging bedreigt Amerikaanse dokters

Foto: Rode bloedcellen. Bron: Pixabay

Iedere maand plaatst de Vereniging tegen de Kwakzalverij een overzicht van ontwikkelingen in het buitenland. In deze aflevering: ‘Puur bloed’-beweging bedreigt Amerikaanse dokters / Australische intraveneuze vitaminetoedieners Drip IV beboet om valse claims / Amerikaanse dokter veroordeeld om voorschrijven Ivermectin tegen corona / Drie Puerto Ricanen aangeklaagd wegens misleiden van publiek met helende magneten.

Verenigde Staten: ‘Puur bloed’-beweging bedreigt Amerikaanse dokters

In de Verenigde Staten is een ‘Puur bloed’-beweging ontstaan op besloten sociale media-groepen waarin antivaxers elkaar vinden. Ze ruien elkaar op om actie te ondernemen tegen dokters die het Covid-19-vaccin toedienen. Volgens hen zijn de vaccinaties verantwoordelijk voor duizenden doden. De beweging vindt over de hele wereld gehoor. In Nieuw-Zeeland hield een stel een bloedtransfusie tegen bij hun kind, omdat ze niet wisten of het bloed in hun ogen besmet was met het vaccin.
Lees meer in The New Strait Times.

Australië: Intraveneuze vitaminetoedieners Drip IV beboet om valse claims

Het Australische bedrijf Drip IV dat vanuit een bus nutri-difficiënties op zegt te lossen met intraveneuze toediening van vitamines, is door de Therapeutic Goods Administration op twintig punten beboet. In totaal moet het bedrijf ruime anderhalve ton aan boetes betalen, onder meer vanwege het doen van valse claims. Zo zegt Drip IV kanker en vermoeidheid ten gevolge van Covid-19 te kunnen genezen en ook dat het een ‘wonderlijk’ middel heeft. Verder dient ze ook een middel toe dat alleen door een arts voorgeschreven mag worden.
Lees meer bij Edzard Ernst.

Canada: Waarschuwing voor natuurgenezer die valse claims doet

De Canadese natuurgenezer Darrell Wolfe, die zichzelf ‘The Doc of Detox’ noemt, claimde dertig jaar geleden HIV te kunnen genezen en is daarvoor beboet. Nu is hij terug en claimt wederom allerlei ziekten te kunnen genezen: van chronische vermoeidheid tot kanker. Dat doet hij vanuit een resort in Mexico waar patiënten naartoe moeten komen en dan alternatieve behandelingen kunnen krijgen. Experts waarschuwen voor Wolfe en zijn praktijken.
Lees meer bij CBC.

Verenigde Staten: Dokter veroordeeld om voorschrijven Ivermectin tegen corona

Een dokter uit Colorado is op non-actief gesteld nadat hij Ivermectin, een anti worm geneesmiddel, had voorgeschreven tegen Covid-19 zonder zijn patiënten eerst te informeren over de bijwerkingen van dit medicijn en ze te vertellen over behandelingen die wel door de Food and Drug Administration (FDA) zijn goedgekeurd.
Lees meer bij MedPage Today.

Puerto Rico: Drie mensen aangeklaagd wegens misleiden van publiek met helende magneten

Drie directeuren van Magnetic Healer Inc zijn aangeklaagd omdat ze apparaten zeiden ze verkopen die magnetisch en helend zijn. Ze claimden dat de apparaten van alles konden genezen, van Covid-19 tot depressies, hoewel daar geen enkel bewijs voor is. Daarmee hebben ze het publiek misleid en geprobeerd geld af te troggelen. Er hangt ze een boete van zo’n driehonderdduizend euro boven het hoofd.
Lees meer op de website van de Gouverneur van Puerto Rico.

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 27 mei 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Amerikaanse verpleegkundige beboet voor vervalsen van vaccinatiebewijzen / ‘Meatfluencers’ staan een dieet van alleen maar vlees voor.

artikelen - 29 april 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Canadees medium veroordeeld wegens miljoenenfraude / Australiërs meest geneigd om gezondheidsadvies op TikTok te geloven.

artikelen - 23 februari 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Vraag naar Australische wichelroede-lopers neemt toe / Welke therapie gaat homeopathie-liefhebber Koning Charles gebruiken?